Ο νέος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος χειροτονήθηκε στις 13 Ιανουαρίου, στον Αγ. Νικόλαο στην Πατριαρχική Επιτροπεία που βρίσκεται στην περιοχή Χαμζάουι.

Αμέσως μετά τη χειροτονία του έκανε στο «Νέο Φως», την εφημερίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου την πρώτη του δήλωση ως επίσκοπος. Μίλησε για το έργο του και έστειλε μήνυμα ελπίδας για την περιοχή που θα διαποιμάνει αλλά και για την Ελλάδα.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ για την αγάπη σας. Σήμερα είναι για μένα μια πάρα πολύ σημαντική μέρα. Είναι η προσωπική μου Πεντηκοστή. Η χειροτονία μου έγινε σε ένα πολύ ιστορικό ναό, το ναό που χειροτονήθηκε ο Άγιος Νεκτάριος, σε αυτό το ναό που πέρασε τις μεγαλύτερες δόξες του αλλά και τις μεγαλύτερες πίκρες του. Θέλω να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο για αυτή την τιμή και όλη την ιεραρχία του Πατριαρχείου μας. Πορεύομαι στη μακρινή Μαδαγασκάρη, εκεί καταλαβαίνετε ότι βρισκόμαστε σε χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι υποφέρουν, οπότε το έργο του Πατριαρχείου είναι πολυποίκιλτο, είναι και πνευματικό και βοηθά τον συνάνθρωπο και τον κάθε άνθρωπο και πονεμένο. Οπότε θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και να δώσω ένα μήνυμα ελπίδας στην πατρίδα μας. Γιατί ο Αφρικανός έχει πάντα την ελπίδα ως βασικό στοιχείο της ζωής του. Οπότε και εμείς δεν πρέπει να απελπιζόμαστε σαν άνθρωποι. Ποτέ να μην το βάζουμε κάτω, να το πούμε πάρα πολύ λαϊκά, και να έχουμε πάντα ελπίδα στον εαυτό μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να εμπιστευτούμε πάνω από όλα τον εαυτό μας και να ευχηθούμε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Και σε αυτό το μέλλον να αγωνιστούμε. Εύχομαι κάθε καλό».

Αρέσει σε %d bloggers: