Δεν θα ξεχάσω ποτέ την χαρά του αειμνήστου προκατόχου μου Προέδρου της Ε.Κ.Κ Γιάννη Διακουμίδη, όταν λάβαμε στα γραφεία της Ε.Κ.Κ με το γρήγορο ταχυδρομείο το πρώτο φύλλο του «Νέου Φωτός» με ημερομηνία 1.10.1999! Τον θυμάμαι χαρακτηριστικά να μου λέει καθώς ήμουν τότε το δεξί του χέρι και Αντιπρόεδρος «Χρήστο … προλάβαμε να σώσουμε την φωνή της παροικίας πριν σβήσει …».

Γράφει ο Χρήστος Καβαλής, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου

Όντως λοιπόν απουσιαζόντων των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας ο μόνος παροικιακός τρόπος επαφής, ενημέρωσης και επικοινωνίας ήταν το «ΝΕΟ ΦΩΣ».

Στην Αθήνα λοιπόν με το μεράκι και την φροντίδα ενός άλλου μεγάλου και καταξιωμένου Αιγυπτιώτη δημοσιογράφου του αείμνηστου Γιώργου Ξενουδάκη άρχισε να ξανακούγεται η φωνή της παροικίας αφού με τον θάνατο του Σωκράτη Πατέρα νομοτελειακά έσβησε. Αρχισυντάκτης στο Κάιρο αναλαμβάνει ο αείμνηστος Γεώργιος Βαλλάς και συνεργάτης του στην Αθήνα ήταν ο αείμνηστος δημοσιογράφος Πέρρος Βαλιανάτος.  Η όλη εργασία γινόταν στην Αθήνα και τα φύλλα ανά 15 ημέρες έφθαναν με κούριερ στο Κάιρο, με την μέριμνα και του τότε Κοινοτικού Επιτρόπου κ. Ν.Βαδή.

Με την ευκαιρία λοιπόν των 700 φύλλων θα ήταν μεγάλη παράληψη να μην θυμηθούμε αυτούς τους πρωτεργάτες, τόσο τον λαμπρό Πρόεδρο Γιάννη Διακουμίδη, που όλη του την ζωή ως ιδιοκτήτης τυπογραφείου είχε πλήρη επίγνωση της σημασίας να υπάρχει το «ΝΕΟ ΦΩΣ» όσο και των συνεργατών που το στήριξαν και που χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε.

Αιωνία τους η μνήμη όσοι έφυγαν και άξιοι όλοι τους για την προσφορά τους.

700 φύλλα λοιπόν σήμερα με νέα επικοινωνιακά δεδομένα, με πολύ ηλεκτρονική πληροφόρηση, με ιστοσελίδες, με μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ , αντέχει όμως το χάρτινο «ΝΕΟ ΦΩΣ» σε όλες αυτές τις προκλήσεις;

Σαφώς αντέχει… και αυτό λόγω της πίστης όλων στην Διαχειριστική Επιτροπή της Ε.Κ.Κ πως η εφημερίδα ήταν, είναι και θα παραμείνει η φωνή της παροικίας που κρατάει πάνω στο χαρτί την ιστορία, την είδηση και το παλμό μας, που όσο θα υπάρχει ο παλμός τόσο θα συνεχίζει την πορεία του.

Με τους ακούραστους συνεργάτες μας σήμεραμ την Προϊσταμένη του «ΝΕΟΥ ΦΩΤΟΣ» κ. Β. Πολίτη – Ζουέ, την δραστήρια και πάντα κεφάτη Αρχισυντάκτρια κ. Κ. Τσιμπλάκη και τον καλλιτεχνικό μας Διευθυντή  Δρ. Άτεφ Νάχλα το «ΝΕΟ ΦΩΣ» συνεχίζει την ιστορική του διαδρομή σεβόμενο το παρελθόν και ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον.

Καλή συνέχεια και δύναμη σε όλους. 

*Το άρθρο του κ. Καβαλή δημοσιεύθηκε στην επετειακή έκδοση για τα 700 φύλλα του “Νέου Φωτός”.

Αρέσει σε %d bloggers: