Το Μυστήριο του Ευχελαίου τέλεσαν την Μεγάλη Τετάρτη τα μέλη του φιλανθρωπικού σωματείου «Μαρία η Αιγυπτία», στον οίκο ευγηρίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Το Μυστήριο τέλεσε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος πλαισιούμενος από τους ιερείς πατ. Γεώργιο και πατ. Ιωακείμ καθώς επίσης και από τον πρωτοψάλτη της Ε.Κ.Κ κ. Ιωάννη Κούντρια. Οι κυρίες του φιλανθρωπικού σωματείου προσέφεραν στους τρόφιμους δώρα, εδέσματα και γλυκά.

Στο Ευχέλαιο και στην επίσκεψη που ακολούθησε στους φιλοξενούμενους του γηροκομείου παραβρέθηκε το Δ.Σ του Σωματείου, το οποίο αποτελείται από τις κυρίες: Ευαγγελία Θηραίου (Πρόεδρος), Άννα Αυγερινού (Ταμίας), Άννα Λοίζου (Γραμματέας), Σούλα Συναδινού Χόσαρι (Μέλος), Μαίρη Μπισάρα (Μέλος), Καίτη Κουρεμέτη (Μέλος), Νίτσα Καζαμία (Μέλος), Άννα Γεωργαλίδου (Μέλος).


Eπίσης, παραβρέθηκε η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και Προϊσταμένη της Εφορείας Ναών και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, ο κ. Ανδρέας Ρούσσος, Κοινοτικός Επίτροπος και Προϊστάμενος της Εφορείας Πρόνοιας και Οίκου Ευγηρίας και ο κ. Στέλιος Χαλκιάς, Κοινοτικός Επίτροπος και Κοινοτικό Μέλος της Εφορείας του Ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου. Επίσης παραβρέθηκε και ο Διευθυντής του Μεταφραστικού τμήματος της Ε.Κ.Κ κ. Αποστόλης Γυφτογεωργίου.

Παρούσα ήταν και η Διευθύντρια του γηροκομείου κ. Αγγέλα Χαραλαμποπούλου.

Αμέσως μετά την τέλεση του Μυστηρίου οι κυρίες της «Μαρίας Αιγυπτίας», μιλώντας στο «Νέο Φως» ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, για την αμέριστη στήριξή του στο Σωματείο.

Αρέσει σε %d bloggers: