Γεύμα ανθρωπιάς στη Στέγη Ηλιουπόλεως για τη γιορτή της Στέλλας Κυριάζη
26/11/2017
Ξεφυλλίζοντας τις αναμνήσεις…
27/11/2017
Show all

Ξενάγηση στον πλανήτη-σοκολάτα για τους μαθητές Δημοτικού, της Αχιλλοπουλείου Σχολής!

Στον…πλανήτη-σοκολάτα “ταξίδεψαν”, πριν από λίγες ημέρες, οι μαθητές δημοτικού της Αχιλλοπούλειου Σχολής, κατά τη διάρκεια επιμορφωτικής εκδρομής τους, στα εργαστήρια της γνωστής σοκολατοποιίας “Ganache chocolate Francais”, που βρίσκεται στην περιοχή του Μαάντι.
Συγκεκριμένα, το πρωί του περασμένου Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2017, δύο λεωφορεία της Σχολής μετέφεραν τους χαρούμενους όσο  και…ανυπόμονους επιβάτες του, συνοδεία των δασκάλων τους, στις εγκαταστάσεις της εν λόγω βιομηχανίας, στην είσοδο της οποίας τους περίμενε μία έκπληξη, ήταν ο ιδιοκτήτης της ο κ.Μάγκντι που ανέλαβε το ρόλο του ξεναγού τους, στο γευστικό κόσμο της σοκολάτας.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην τρίωρη ξενάγηση μαθητών εκπαιδευτικών και συνοδών, είχαν την ευκαιρία να μάθουν άγνωστες πληροφορίες και μυστικά της αγαπημένης τους λιχουδιάς, αλλά και τη διαδικασία της παρασκευής και διανομής της, από την καλλιέργια, την συλλογή του κόκκου του κακκάο από το δένδρο, τη μεταφορά του στο εργοστάσιο, την επεξεργασία, τα στάδια δοκιμών, έως ότου φτάσει συσκευασμένη, πλέον, στο περίπτερο της γειτονιάς τους!
Στη συνέχεια, οι μικροί μαθητές ένοιωσαν για λίγη ώρα και οι ίδιοι…σοκολατοπαραγωγοί, αφού κλήθηκαν να ζυμώσουν με τα χεράκια τους και να παρασκευάσουν τη σοκολάτα που ήθελαν οι ίδιοι, συμμετέχοντας σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία που ασφαλώς δεν θα ξεχάσουν ποτέ!

Αντίστοιχες εμπειρίες θα μείνουν αναμφίβολα και για τους κ.κ. Ελισάβετ Χαριζοπούλου, Ναταλί Τρεχαντζάκη, Αργυρώ Ταυρίδου, Ιωάννα Κατσιφάρα, Γιώργο Ψάνη, Μάριαμ Γιακούμπ, Σάλουα Σαούκι, Μωχάμεντ Μόρσυ Ντουέικ, το διευθυντή της Αχιλλοπουλείου Σχολής κ. Αναστάσιο Αναστασίου, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Νίτσα Καζαμία, καθώς και τη Συντονίστρια Εκπαίδευσης κ. Μαριέττα Κουμαριανού, που μοιράστηκαν τις ίδιες παραστάσεις.

Μία εμπειρία η οποία οφείλεται στην ευγενική χορηγία της κ. Αικατερίνης Μπελεφάντη – Σοφιανού, καθώς και στην κ.Νίτσα Καζαμία που ανέλαβε τη διοργάνωσή της.

Αρέσει σε %d bloggers: