Ναών, Κοιμητηρίων και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων

Μεγάλη θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου αποτελούν οι μεγαλοπρεπείς Ελληνορθόδοξοι ναοί της. Ο ιερός ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ένας ζωντανός θησαυρός, του οποίου τα εγκαίνια έγιναν το 1914, δεσπόζει στο κέντρο του Καΐρου. Το μικρό κατανυκτικό εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα ιδρύθηκε το  1912, μέσα στο χώρο του Ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου,  στη συνοικία της Αμπασίας, συντροφεύει τους ασθενείς και πιστούς δίνοντάς τους ελπίδα και παρηγοριά.  Ο ιερός ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου ιδρύθηκε το 1928 και στεγάζεται στο προαύλιο της Αχιλλοπουλείου Σχολής στην Ηλιούπολη. Ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου που ιδρύθηκε το 1923 στο προάστειο Ζεϊτούν του Καΐρου, διαχειρίζεται τα τελευταία χρόνια η Εξαρχεία Εκκλησία Ρωσσίας.

Με την πάροδο του χρόνου και λόγω των κοινοτικών συγχωνεύσεων προστέθηκαν στην ακίνητη περιουσία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου οι ιεροί ναοί Αγίας Αικατερίνης στην πόλη του Σουέζ, της Υπαπαντής του Χριστού στην πόλη της Τάντας, Αγίου Σπυρίδωνος στο Σιμπίν Ελ Κομ και Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου στην πόλη της Μανσούρας, καθώς και τα ελληνικά κοιμητήρια στην Τάντα και το Σουέζ.

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου φροντίζει και διατηρεί με πολλή αγάπη και ευλάβεια όλους τους ναούς της πάντοτε υπό την καθοδήγηση του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’. και του σεπτού κλήρου.