Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης (Φ.Α.Α.Θ.) στις φετεινές εκδηλώσεις “Open House Thessaloniki 2017”, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 24-26 Νοεμβρίου στην συμπρωτεύουσα.

Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή της Φ.Α.Α.Θ. στο εν λόγω πρόγραμμα εκδηλώσεων και χαρακτηρίσθηκε απΌ την μοναδική ευκαιρία που έδωσε στους επισκέπτες της να δούν και να γνωρίσουν από κοντά την αρχιτεκτονική του Μουσείου και της Αίθουσας Τέχνης της Αδελφότητας, καταγράφοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της ίδιας δράσης, οι μαθητές του 15ου και του 31ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης καθώς και μέλη του ΚΑΠΗ Νεάπολης, είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά την ιστορία, το σχεδιασμό και την τεχνική κατασκευής που χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία των χώρων που όλοι θαυμάζουμε σήμερα.

Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου δεν θα ήταν, ίσως, υπερβολή εάν σημειώναμε ότι στους ίδιους χώρους δημιουργήθηκε, σχεδόν, το αδιαχώρητο, από περισσότερα από 500 άτομα που ξεναγήθηκαν και είδαν από κοντά χώρους μοναδικής αρχιτεκτονικής αισθητικής, όπως αυτούς του Μουσείου και της Αίθουσας Τέχνης της Φ.Α.Α.Θ.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν από εθελοντές φοιτητές των τμημάτων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων καθώς και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ομάδες επισκεπτών κατά τη διάρκεια του διημέρου, από 15 και 20 άτομα, διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων ενημερώθηκαν για την αρχιτεκτονική κατασευή των δύο χώρων, αλλά και για τη Βιβλιοθήκη, τα κειμήλια, τις εικόνες και τους ζωγραφικούς πίνακες που εκτίθενται στο Μουσείο, αλλά και την έκθεση ” I AM NOT WHAT YOU SEE, YOU ARE” των κ.κ. Ντορίνα Μάλλιου και Αντιγόνης Μανωλίδου, που διήρκησε έως την 30η Νοεμβρίου 2017.

Αρέσει σε %d bloggers: