Την ύπαρξη μίας νέας μούμιας απροσδιόριστης, ανεξερεύνητης και χωρίς περαιτέρω στοιχεία στο Λούξορ στην Άνω Αίγυπτο, ανακοίνωσε αργά χθές Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, το υπουργείο Αρχαιοτήτων της χώρας.

Η νέα αυτή μούμια βρέθηκε σε ανεξερεύνητο μέχρι τώρα τάφο, κι από τις πρώτες εκτιμήσεις ειδικών αρχαιολόγων τοποθετείται χρονικά στην εποχή του Νέου Βασιλείου, δηλαδή, περίπου, πριν από 3.000 χρόνια.
Ο τάφος όπου ανακαλύφθηκε η νέα μούμια αποδίδεται στην Γερμανίδα αρχαιολόγο Φρεντερίκα Κάμπ η οποία τον εντόπισε πρώτη το 1990, αλλά δεν είχε προλάβει ή μετέθεσε για αργότερα το άνοιγμα και την έρευνα της σε αυτόν.
Κατα πάσα πιθανότητα, η Γερμανιδα αρχαιολόγος είχε εστιάσει την προσοχή της σε έναν άλλο παρόμοιο, όπως λέγεται, τάφο που είχε ανακαλύψει ταυτόγχρονα και πολύ κοντά σε αυτόν που μάθαμε τώρα.
Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά χθές με την ανακοίνωση του το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου,  “σε εκείνον τον πρώτο τάφο η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φώς μια μούμια τυλιγμένη σε λινό ύφασμα,  που κατά πάσα πιθανότητα ανήκε σε υψηλόβαθμο αξιωματούχο ή σε μια προσωπικότητα με ισχύ”.
Θα μπορούσε, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου, να πρόκειται για ένα πρόσωπο που ονομάζονταν Ντζεχούτι Μες το όνομα του οποίου είναι χαραγμένο σε έναν τοίχο.
Το όνομα του ιδιοκτήτη του δεύτερου τάφου δεν είναι γνωστό. Εκεί εντοπίσθηκε μια τοιχογραφία που αναπαριστά  ένα πρόσωπο, πιθανόν, τον αδελφό του εκλιπόντος, να δίνει προσφορές και λουλούδια στο νεκρό και την σύζυγο του, σημειώνει το Υπουργείο.
Αρέσει σε %d bloggers: