Τo Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και με την χορηγία του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος “Ιβάν Σαββίδης”  διοργανώνουν την 2η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα ηλικίας 18-25 ετών, γεννημένοι εκτός Ελλάδος και Κύπρου, μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού. Εξαιρούνται οι νέοι και νέες που έχουν φοιτήσει σε ελληνόφωνο εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα ή στην Κύπρο, για περισσότερα απο 1 έτος, και όσοι/ες συμμετείχσν στην αντίστοιχη 1η Παγκόσμια Ολυμπιάδα  Νεοελληνικής Γλώσσας το 2016.
Για την Αίγυπτο,το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου είναι το επίσημο εξεταστικό Κέντρο στο Κάιρο για την 2η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε στο παρακάτω σύνδεσμο-link  http://smg.web.auth.gr/wordpress/?page_id=7520
Σημειώστε ακόμα ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής το αργότερο έως 21 Δεκεμβρίου 2017 και σε αυτούς περιλαμβάνονται και Έλληνες απόφοιτοι ξένων σχολείων, ηλικίας 18-25 ετών.
Οι στόχοι της φετινής 2ης Ολυμπιάδας είναι:
-Η προσέλκυση του ενδιαφέροντος της νεολαίας για την εκμάθηση της νεοελληνικής γλώσσας
-Η διεύρυνση και ο εμπλουτισμός της διαπολιτιστικής επικοινωνίας των νέων
-Η διεύρυνση της κοινωνικο-πολιτισμικής και γλωσσικής ικανότητας των νέων
-Η δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για τη στήριξη των ταλαντούχων νέων της Διασποράς
-Η δημιουργία βάσης για τον διάλογο, μεταξύ των νέων που μιλούν τη νέα ελληνική γλώσσα
Αξίζει να σημεώσετε εδώ ότι, το 1ο στάδιο της φετινής Ολυμπιάδας θα διεξαχθεί σε 21 Εξεταστικά Κέντρα,σε ισάριθμες χώρες, μεταξύ των οποίων όπως προαναφέραμε και το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, τα οποία είναι επισήμως πιστοποιημένα από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και κατά τη διάρκεια του οι συμμετέχοντες/ουσες θα εξετασθούν σε θέματα εξετάσεων ελληνομάθειας προχωρημένου βαθμού.
Αρέσει σε %d bloggers: