Χωρίς υπερβολές, ακόμα…διασκεδάζουν όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ που διοργάνωσε το 1ο Σώμα Προσκόπων Καΐρου, το περασμένο Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, στο Προσκοπείο, εκεί όπου, μικροί και μεγάλοι, περίπου, 80-100 άτομα, ένιωσαν όλοι τους, έστω για μερικές ώρες παιδιά, προκαλώντας μια έκρηξη κεφιού και ανείπωτης χαράς!

Χωρίς διακρίσεις ηλικιών, όλοι μαζί κυριολεκτικά, Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές και Βαθμοφόροι μέλη της Ε.Κ.Σ. (Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης) αλλά και γονείς, συγγενείς και φίλοι των παιδιών, στροβιλίζονταν στις μουσικές και στο κέφι του προγράμματος, στα παιχνίδια αλλά και στο μενού του οποίου περιλαμβάνονταν γιορταστικός πλούσιος μπουφές με νόστιμες λιχουδιές και γλυκίσματα, δωράκια, κλήρωση δώρων, καθώς και τα απίστευτα κόλπα και ταχυδακτυλουργίες του Μάγου, που καθήλωσε μικρούς και μεγάλους.
Στην εορταστική αυτή ατμόσφαιρα διακρίναμε τους κ.κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου (Προϊσταμένη Εφορείας Νεολαίας και Γ.Γραμματέας της Ε.Κ.Κ.), Στέλιο Χαλκιά και Λεωνίδα Φοντριέ (Κοινοτικοί Επίτροποι), Κωνσταντίνα Γεδεών (Οικονομική Διευθύντρια Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου) και Χρίστο Παπαδόπουλο (Διευθυντή Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου).
Το “σήμα” έναρξης του εορταστικού προγράμματος έδωσε με σύντομη ομιλία υποδοχής, ο Αρχηγός του Συστήματος
Ανδρέας Γιόσρυ, καλώντας τους παρευρισκόμενους προηγουμένως να τραγουδήσουν όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο…
Μετά η γιορτή και το κέφι είχαν τον πρώτο λόγο, και στο πάρτυ άρχισαν να συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως, ακόμα και…νήπια, δημιουργώντας ανάλογα με τις δραστηριότητες, τρείς μεγάλες παρέες, όπου στη μία υπήρχαν παιχνίδια ικανοτήτων στη δεύτερη τα παιδιά ολοκλήρωναν κατασκευές σε 3 εργαστήρια χειροτεχνίας, ενώ στην τρίτη υπήρχε κουκλοθέατρο και η πίστα του Μάγου Παραπαμπίμ!
Το σημαντικότερο στοιχείο της εκδήλωσης που πρέπει να σημειώσουμε ήταν επίσης, το  “Δένδρο της προσφοράς” δηλαδή το Χριστουγεννιάτικο δένδρο του Συστήματος, όπως το ονόμασαν οι Πρόσκοποι, επειδή όταν κάθε Λυκόπουλο, Πρόσκοπος, Ανιχνευτής, Βαθμοφόρος και οι φίλοι τους τοποθετούσαν όμορφους κόκκινους γλόμπους -στολίδια το ίδιο λεπτό δεσμεύονταν ταυτόχρονα, να πραγματοποιήσουν και από μία καλή πράξη.
Έτσι, για παράδειγμα, ένα Λυκόπουλο θα πλύνει τα πιάτα στο σπίτι του για μία εβδομάδα, κάποιος πρόσκοπος θα αναλάβει να φροντίσει τα φυτά σε ένα πάρκο στη γειτονιά του, κάποιος Ανιχνευτής θα φροντίσει να ταΐζει τα αδέσποτα στη γειτονιά του, ένας Βαθμοφόρος θα αναλάβει να βοηθήσει κάποιον μαθητή στα μαθήματά του και κάποιες άλλες καλές πράξεις- δραστηριότητες τις οποίες προσφέρουν απλόχερα, το γνωρίζουν άλλωστε καλά αυτό οι φίλοι, γείτονες αλλά και στην Παροικία, οι Πρόσκοποι του Καΐρου.
Το “μάτι” του ekkairo.org ήταν παρών σε αυτή την γιορτή και είναι σε θέση να διαβεβαιώσει τους αναγνώστες του ότι, αυτό που είδε και κατέγραψε ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση, με το γνωστό κέφι των Προσκόπων που τείνει να γίνει παράδοση, ενώ, τέλος, να επισημάνουμε το γλύκισμα που χάρισε στους παρευρισκόμενους ήταν μια προσφορά της προέδρου της Ε.Κ.Σ, κ.Ευαγγελίας Χαλκιά.
Μπράβο παιδιά…Χρόνια Πολλά, έτσι κεφάτοι και γεμάτοι χαμόγελο και προσφορά!
Αρέσει σε %d bloggers: