Δείτε σε λίγο…
01/01/2018
Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 2 Ιανουαρίου
02/01/2018
Show all

Το ξέφρενο γλέντι και οι πρωταγωνιστές του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στη Στέγη Ηλιουπόλεως

Είναι να απορείς, που είχαν άραγε κρυμμένη τόσο ενέργεια, αλλά και τόσο πολύ κέφι εκατοντάδες άνθρωποι, όλων των ηλικιών επί ώρες, χθες βράδυ, στο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως, περιμένοντας το 2018!

Λες και βιάζονταν να… διώξουν την προηγούμενη χρονιά, όσοι είχαν κατακλύσει από νωρίς την αίθουσα είχαν εγκαταλείψει τα τραπέζια τους και εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην πίστα χορού,  είτε ως παρέες αλλά και ως ζευγάρια, δημιουργώντας σε λίγα μόλις λεπτά, μια κατάσταση αλλά και φοβερή ατμόσφαιρα που θύμιζε το ανεξάντλητο χορευτικό ντελίριο του Ρίο της Βραζιλίας.
Με εναλλαγές τραγουδιών, από Ελληνικά λαϊκά, σε ερωτικά και χορευτικά Αιγυπτιακά, από ξένες επιτυχίες σε ζεϊμπέκικο της πατρίδας, όλοι χόρευαν γελούσαν, χαίρονταν και διασκέδαζαν με έναν μοναδικό τρόπο…
Ντυμένοι στα καλά τους κυρίες και κύριοι, πολλοί εξ’αυτών κατάφεραν να αποδείξουν ότι εκτός από χορευτικές δυνατότητες έχουν καλό γούστο και στο ντύσιμο, κι αυτό ήταν εμφανές από τα πειράγματα, καθώς και απ’όσα κατέγραψε ο φακός του ekkairo.org, όπως θα δείτε παρακάτω, από το διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό!
Δεν ήταν γλέντι, δεν ήταν γιορτή, ήταν το “κάτι άλλο” που μένει ανεξίτηλο, στις μνήμες όσων η καλή τύχη πρόσφερε την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο ρεβεγιόν της Στέγης, και θα’χουν πολλά να θυμούνται από την βραδιά αυτή, για αρκετό καιρό ακόμα, για τις στιγμές και τις εικόνες που ζήσαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε στην ίδια αίθουσα, μέχρι τις 4:30 τα χαράματα της Δευτέρας 1ης Ιανουαρίου 2018.
Όλοι αφήσαν τις σκοτούρες και τα καθημερινά τους προβλήματα έξω από την πόρτα ή ακόμα πιο μακριά, για να χαρούνε την Πρωτοχρονιάτικη αυτή εκδήλωση, σε τέτοιο βαθμό που αναρωτιόσουν εάν αυτά που έβλεπες ήταν προσμονή, ήταν επιθυμία ή μήπως λαχτάρα, να ξεδώσουν και να χορεύουν ασταμάτητα!
Η διάθεση αυτή ήταν εμφανής τόσο ώστε, να προσέξουμε ότι αδιαφορούσαν πότε ήρθε ή θα έρθει το πρώτο πιάτο και οι σαλάτες ακόμα και το κύριο πιάτο του μενού της βραδιάς, γιατί αυτο που επιζητούσαν ήταν η πνευματική τους τροφή, με ανεμελιά, χαρά, γέλια,  πειράγματα και πολύ, ειλικρινά πολύ, χορό.
Είδαμε πολύ κόσμο και φυσικά ανάμεσα τους αρκετούς Κοινοτικούς Επιτρόπους, αλλά και Παροίκους να “χαλαρώνουν” την γραβάτα, να γίνονται ακόμα πιο οικείοι, να διασκεδάζουν, να χορεύουν, να προτρέπουν άλλους να βγούν μπροστά και να χορέψουν κάτι πιο ιδιαίτερο και, το κυριότερο, να μην κοιτούν τα ρολόγια, επειδή όλα βρίσκονταν σε άλλη διάσταση!
 
Το πρόγραμμα όπως θα δείτε στο σχετικό φωτογραφικό υλικό πιο κάτω, είχε πολλές εκλάμψεις και ανατροπές, από μουσικά ακούσματα, τραγούδια και απρόσμενες χορευτικές ικανότητες επί της… πίστας για όλους, ανεξαιρέτως, υπήρχαν ιδιαίτερες σιγμές, ακόμα και για μικρά παιδιά!
Η μόνη στάση σε αυτό το ξέφρενο γλέντι που θυμόμαστε, ήταν αυτή που αναγκαστικά έγινε καθώς έπρεπε να ακούσουμε την αντίστροφη μέτρηση, για να καλωσορίσουμε τη Νέα Χρονιά!
Με την αλλαγή του χρόνου ενας καταρράκτης από πολύχρωμα μπαλόνια που ήταν κρεμμασμένα στο ταβάνι, πλημμύρισε την αίθουσα και την πίστα, επιστρέφοντας σε αυτό που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος και ως ασταμάτητο τσουνάμι κεφιού και χαράς.
Και ειλικρινά, έως αυτή την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές του ρεπορτάζ, ακόμα αναρωτιέμαι…που είχαν κρυμμένο τόσο κέφι τόση λαχτάρα και επιθυμία για γλέντι και χορό εκατοντάδες άνθρωποι, χθές βράδυ στην Ελληνική Στέγη περιμένοντας το 2018.
Πάντα τέτοια και Καλή Χρονιά σε όλους, Α….. και μια συμβουλή, μη κοιτάτε τα ρολόγια σας, ζήστε και χαρείτε όπου κι όπως μπορείτε γιατί το αξίζετε, αλλά και επειδή κάθε στιγμή σας, είναι μοναδική!

Αρέσει σε %d bloggers: