Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 2 Ιανουαρίου
02/01/2018
Η πρώτη Θεία Λειτουργία της χρονιάς, στον Πατριαρχικό Ναό Αγ.Νικολάου στο Χαμζάουι
02/01/2018
Show all

Τέρενς Κουίκ-Έλενα Κουντουρά στην Αλεξάνδρεια, για τις εκδηλώσεις του προγράμματος “Νόστος”

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας και της προσοχής όλων μας θα βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 η Αλεξάνδρεια, καθώς την ημέρα αυτή εγκαινιάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συγκίνηση η έναρξη του προγράμματος “Νόστος” παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής, Κυπριακής όσο και της Αιγυπτιακής  κυβέρνησης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ekkairo.org από Ελληνικής πλευράς, αναμένεται να παραβρεθούν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ και η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά και κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ αναμένεται και παρουσία υψηλόβαθμου εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα στοιχεία του οποίου έως αυτήν την ώρα, τουλάχιστον, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Από Αιγυπτιακής πλευράς, η εκπροσώπηση στην ίδια εκδήλωση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη, καθώς εκτός από την αρμόδια Υπουργό Διασποράς και Μετανάστευσης Ναμπίλα Μάκραμ, αναμένεται να παρευρεθεί πολυμελής κυβερνητική αντιπροσωπεία, προσδίδοντας έτσι τον ανάλογο τόνο και το κύρος που επιθυμεί να δώσει στην εκδήλωση και στο πρόγραμμα, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι.

Όπως είχε άλλωστε γράψει, προ ημερών, πρώτο το ekkairo.org  η αυλαία του προγράμματος της 5ης Ιανουαρίου μετά από επιθυμία της Αιγυπτιακής πλευράς, θα συνδυασθεί με την διέλευση από το Σουέζ και την άφιξη στην Αλεξάνδρεια ενός ιστορικού πλοίου του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο θα μεταφέρει συνολικά περί τους 130 Έλληνες και Κύπριους, που επιστρέφουν για πρώτη φορά μετά το 1950 ξανά πίσω στην Αίγυπτο!

Κατά τη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων στην Αλεξάνδρεια θα συμβούν πολλά και ενδιαφέροντα, για τα οποία θα σας κρατά διαρκώς ενήμερους, ως συνήθως, το ekkairo.org με συχνές αναφορές και ρεπορτάζ.

Αρέσει σε %d bloggers: