Ποιοί γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018
06/02/2018
Έκδοση ΑigyptiAttica
06/02/2018
Show all

Η κοπή βασιλόπιτας στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο

Σε μια ζεστή και όμορφη συγκέντρωση στην Ελληνική Πρεσβεία, αφιερωμένη στο προσωπικό της Πρεσβείας, ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Μιχάλης Διάμεσης, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μέμφιδος κ.  Νικόδημου, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου 2018, Αγιασμό και την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.

Μαζί τους παρευρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος  της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Γεώργιος Δασκαλόπουλος και η κ. Βίλλυ Πολίτη, Επόπτρια  Γραφείων της Ελληνικής  Κοινότητας Καΐρου, η οποία εκπροσώπησε τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Καβαλή.

Στους σύντομους χαιρετισμούς τους, τόσο ο κ. Μιχάλης Διάμεσης όσο και ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκαν στους παρευρισκόμενους υγεία και Καλή Χρονιά, η οποία μάλιστα θα είναι δικαίως και ξεχωριστή, αφού, όπως τόνισαν, το 2018  είναι και Έτος Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας.

Ως οικοδεσπότης, ο κ. Μιχάλης Διάμεσης έκοψε την βασιλόπιτα, το τυχερό φλουρί της οποίας, έτυχε στον Χριστό, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι στον Αγιασμό συνέδραμαν, επίσης, ο Κοινοτικός Πρωτοψάλτης κ. Γιάννης Κούντριας καθώς και ο πατήρ Στέφανος.

Αρέσει σε %d bloggers: