Στη φώτο διαφήμιση του 1954 των μεγάλων καταστημάτων της Αιγύπτου ¨Cicurel¨ εμπνευσμένη από τους ιπτάμενους δίσκους…

Σύμφωνα με τους θιασώτες της ύπαρξης εξωγήινων η εμφάνιση UFO – ΑΤΙΑ ελληνιστί – ανάγεται στην αρχαιότητα, με σχετικές περιγραφές να υπάρχουν τόσο σε ποικίλες απεικονίσεις σε αρχαία κτίσματα, όσο και σε γραπτά κείμενα διαφόρων αρχαίων πολιτισμών, ενώ αργότερα, και πριν την ανακάλυψη της φωτογραφίας, ΑΤΙΑ εμφανίζονται σε πίνακες ζωγραφικής ακόμη και γνωστών καλλιτεχνών.

Στους νεώτερους χρόνους, επίσημες καταγραφές Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων ξεκινούν στην Αμερική από το 1878, όταν εφημερίδα του Τέξας ανέφερε σε άρθρο της πως ένας αγρότης είδε στον ουρανό ένα μεγάλο σκοτεινό αντικείμενο που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα, ενώ στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο Λουτράκι, φωτογραφήθηκε ένας ιπτάμενος δίσκος στα 1940.

 Από τότε χιλιάδες σχετικές θεάσεις σημειώνονται σε κάθε γωνιά της γης, επίσημες και ανεπίσημες επιτροπές έχουν συσταθεί για την καταχώρηση και αξιολόγηση τους και ιδιωτικές οργανώσεις υποστήριξης των επισκέψεων εξωγήινων στη γη ασχολούνται επισταμένα με το θέμα, δημιουργώντας μάλιστα 4τράβαθμη κλίμακα ανθρώπινων επαφών μ΄ αυτούς.

Μια τέτοια επαφή Πρώτου Τύπου με ΑΤΙΑ, που ορίζεται ως οπτική επαφή ενός φωτεινού στίγματος ή αντικειμένου με παράξενο σχήμα από μεγάλη απόσταση και με περίεργες κινητικές ιδιότητες, καταγράφηκε το Γενάρη του 1955 από την ελληνική εφημερίδα ¨Ταχυδρόμος¨ της Αλεξάνδρειας ως εξής :

¨Χθες, 12/1, την 11:41 π.μ. πολλοί κάτοικοι της Αλεξάνδρειας παρατήρησαν στον ουρανό ένα ιπτάμενο σώμα.

Στην πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού η κυκλοφορία σταμάτησε, διότι το πλήθος έβλεπε προς τον ουρανό.

Φοιτητές της Φιλολογικής Σχολής και τρεις ιατροί της περιοχής του Τελωνείου επιβεβαίωσαν ότι πράγματι εμφανίστηκε στον αλεξανδρινό ουρανό ένα ιπτάμενο σώμα.

Το τηλέφωνο του Μετεωρολογικού Σταθμού κουδούνιζε συνεχώς, διότι πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι ζητούσαν πληροφορίες.

Το σχήμα του ιπτάμενου σώματος ήταν κυλινδρικό. Από το μπροστινό του μέρος εκπεμπόταν μία δυνατή ακτινοβολία. Το ιπτάμενο αυτό σώμα αποτελούταν από τρία μέρη. Το πρώτο ήταν χρώματος σκοτεινού. Το δεύτερο αποτελούταν από τρία δακτυλίδια σώματα. Το τρίτο ήταν η ουρά του.

Το ιπτάμενο αυτό σώμα περιστρεφόταν πέριξ του ήλιου. Ακολούθως, προέβη σε τρεις κυκλικές κινήσεις υπεράνω του λιμένος της Αλεξάνδρειας και εξαφανίστηκε προς την ανατολή με δαιμονιαία ταχύτητα.

Η παραμονή του ιπτάμενου αυτού σώματος στον Αλεξανδρινό ουρανό διήρκησε επί επτά λεπτά.

Το Αστεροσκοπείο Κομ ελ Ναντούρα ανακοίνωσε ότι ουδέν το ασύνηθες παρατηρήθηκε στον ουρανό περί τη μεσημβρία¨.

Την ίδια μέρα αναφέρεται πως και ¨κάτοικοι του Φάγιεντ παρατήρησαν σε μεγάλο ύψος στον ουρανό ένα ιπτάμενο σώμα, το οποίο παρέμεινε επί πέντε λεπτά και ακολούθως κατευθύνθηκε προς το Ελ Αρίς¨, ενώ¨κατά την 5ην απογευματινή εθεάθη ένας ιπτάμενος δίσκος που εξέπεμπε καπνό στον ουρανό υπεράνω του Καφρ Σεχ, παραμένοντας επί ένα τέταρτο της ώρας¨.

 Και τότε και τώρα ¨The truth is out there¨…

Ν.ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ

Αρέσει σε %d bloggers: