Από σήμερα το πρωί η Ελληνική Παροικία σιωπηλά αποχαιρετά τον Ιωακείμ Φλεβοτομά, ένα αγαπημένο πρόσωπο και σημαίνον στέλεχος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και της Κυπριακής Αδελφότητας των εν Αιγύπτω Κυπρίων.

Ο Ιωακείμ Φλεβοτομάς γεννήθηκε στο Κάιρο, φοίτησε στην Ξενάκειο, και αποφοίτησε από το Λύκειο Μανσούρας ενώ έλαβε πτυχίο Ραδιοτεχνουργίας. Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στο εμπόριο.

Υπήρξε τακτικό μέλος της Ε.Κ.Κ. από το 1974 και εκλέχτηκε για πρώτη φορά στην Ε.Κ.Κ. στις 2/4/1990 και παρέμεινε μέχρι τις 27/11/2016 όπου ανακηρύχθηκε από τη Γ.Σ. Επίτιμος Αντιπρόεδρος.

Έχει διατελέσει επί προεδρίας Χρήστου Καβαλή, Επόπτης Γραφείων 2008-2010 και Αντιπρόεδρος από το 2010 μέχρι το 2016.

Εργάσθηκε σκληρά για πολλά έτη στον τομέα της Πρόνοιας και στο Γηροκομείο. Συγκεκριμένα ήταν Προϊστάμενος της Εφορείας Πρόνοιας από το 1991 μέχρι το 2014.

Από το 2010 έως το 2016 ήταν Προϊστάμενος της Εφορείας Γηροκομείου ενώ διατέλεσε και Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Εφορείας Νοσοκομείου. Κατά καιρούς είχε ασχοληθεί και με τις Εφορείες Ξενώνα και Μελών.

Επί σειρά ετών ήταν μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως και διατέλεσε και Πρόεδρος μέχρι το 2011 που αποχώρησε και ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος.

Για πολλά έτη υπηρέτησε στην Κυπριακή Αδελφότητα των εν Αιγύπτω Κυπρίων (Επιτροπή Καΐρου) και υπήρξε Αντιπρόεδρος της μέχρι το θάνατό του.

Τιμήθηκε από την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β’ με το παράσημο του  Ταξιάρχη του Αγίου Σάββα.

Η σύζυγός του Δέσποινα Φλεβοτομά, Επίτιμη Πρόεδρος της « Μαρίας της Αιγυπτίας» ήταν πάντα στο πλάι του αλλά και ο γιός του Μιχάλης Φλεβοτομάς, οδοντίατρος στην Αθήνα, ήταν δίπλα του στο Καίρο τις τελευταίες του ημέρες.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΪΡΟΥ  

ΨΗΦΙΣΜΑ  

Η Διαχειριστική Επιτροπή της  Ελληνικής  Κοινότητας  Καΐρου  μόλις πληροφορήθηκε την εις Κύριο εκδημία του Επιτίμου Αντιπροέδρου της, αείμνηστου Ιωακείμ Φλεβοτομά (Κήμη) συνήλθε εκτάκτως και ψήφισε τα κάτωθι: 

  1. Να εκπροσωπηθεί η Κοινότητα δια του Προέδρου της και των Κοινοτικών Επιτρόπων που βρίσκονται στην Αίγυπτο στην εξόδιο ακολουθία.
  2. Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από τον Πρόεδρο της Κοινότητας.
  3. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια στην σύζυγο και στην οικογένεια.
  4. Να αργήσουν τα γραφεία της Ε.Κ.Κ. την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.
  5. Να κατατεθεί στεφάνι στην σορό εκ μέρους της Ε.Κ.Κ.
  6. Να διατεθεί το ποσό των 15.000 Λ. Αιγ. εις μνήμην του, ισόποσα υπέρ του Οίκου Ευγηρίας της Ε.Κ.Κ., της Κυπριακής Αδελφότητας και Ελληνικής Στέγης.
  7. Η Αίθουσα υποδοχής του Οίκου Ευγηρίας της Ε.Κ.Κ. να φέρει τιμής ένεκεν το όνομά του.
  8. Να δημοσιευτεί το παρόν στο «Νέο Φως» και να αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

      Η Γεν. Γραμματέας                                                                Ο Πρόεδρος

 Χρυσάνθη Σκουφαρίδου                                                     Χρήστος Καβαλής

Αρέσει σε %d bloggers: