Ειδική νομοθετική ρύθμιση για την αναγνώριση γλωσσομάθειας αραβικών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο An-Najah  National University of Nablus, προβλέπεται στο Νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που κατατέθηκε επίσημα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η εν λόγω ρύθμιση κρίθηκε ως απολύτως επιβεβλημένη από την Ελληνική Πολιτεία, καθώς η Αραβική γλώσσα ομιλείται από έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων και οι δεσμοί της Ελλάδας με τον Αραβικό κόσμο είναι ιστορικοί και, ταυτόχρονα, διανοίγονται δρόμοι εμπορικής και οικονομικής  συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει το εν λόγω νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το θέμα της Πιστοποίησης ρυθμίζεται με Πιστοποιητικό που θα χορηγείται από το Πανεπιστήμιο An Najah National University Nablus, επιπέδου αρίστης (Γ2/ C2) πολύ καλής  Γ1/C1) καλής (Β2) και μέτριας γνώσης (Β1), με την εξής παρακάτω αναλυτική ονομασία :

  1. Certificate of the Arabic Language Advanced Level-C2
  2. Certificate of the Arabic Language Advanced Level C1
  3. Certificate of the Arabic Language Experienced Level-B2
  4. Certificate of the Arabic Language Experienced Level B-1

Σημειώνεται ότι η Αραβική γλώσσα είναι μία από τις 6 επίσημες γλώσσες του Ο.Η.Ε. η έκτη σε πλήθος ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο, και ομιλείται από, περίπου, 250 εκατομμύρια ανθρώπους, σημαντικό ποσοστό  των οποίων κατοικούν, σήμερα, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι, στην Ελλάδα σήμερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως η ΕΡΤ, το ΑΠΕ, ο δημοτικός Ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας “Αθήνα 98,4” , έχουν εκπομπές και ενημερωτικές Ιστοσελίδες στην Αραβική, ενώ το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Ελληνικός Στρατός και άλλοι Οργανισμοί, την διδάσκουν στα Διδασκαλεία τους.

 

Αρέσει σε %d bloggers: