Ο κ. Χρίστος Θωμαΐδης ορίζεται με απόφαση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου ως εκπρόσωπος της Ε.Κ.Κ. στην Αθήνα, το βιογραφικό σημείωμα του οποίου μας ενημερώνει τα εξής:

Βιογραφικό Σημείωμα 

Χρίστος Θωμαΐδης

     Γεννήθηκα στις 26/06/1969 στο Ντάρ αλ- Σέφα Καϊρου από τον Μιχάλη Θωμαΐδη και την Ευριδίκη Σωτηροπούλου, οι οποίοι ήταν  εξίσου γεννημένοι στην Αίγυπτο από Έλληνες γονείς  μετανάστες στη Νειλοχώρα. Αποφοίτησα από την Αμπέτειο Σχολή του Ντεμερντάς και σπούδασα στο ΤΕΙ Αθηνών Μηχανολόγος εφαρμογών. Από μικρός ήμουν το νεότερο λυκόπουλο της γενιάς μου ως πρόσκοπος και ανιχνευτής στην Τ.Ε Μέμφιδος περνώντας απ’ όλες τις βαθμίδες. Κατά την περίοδο της φοίτησής μου, υπήρξα ενεργό μέλος της Εθνική Σπουδαστική Ένωση Ελλάδος (ΕΣΕΕ) και αργότερα αποτέλεσα και μέλος του Σωματείου Μετάλλου.  Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Σούμπα, ελληνίδα της ομογένειας (Κωνσταντινούπολη) και έχουμε δύο υπέροχα αγόρια το Μιχάλη και τον Πέτρο Θωμαΐδη.

Σχετικά με την επαγγελματική μου πορεία, εργάστηκα σε αρκετά εργοστάσια αλλά ασχολήθηκα κατά κύριο λόγο με τις υπηρεσίες εστίασης. Από το 1987 έως το 2001 εργάστηκα στην αλυσίδα «GOODY’S» σε διάφορα πόστα, κυρίως ως διευθυντής καταστημάτων και ως μέτοχος. Κατά την περίοδο αυτή με αφορμή την συγκεκριμένη εργασία με παράλληλες σπουδές και σεμινάρια απέκτησα εξιδανικευμένη μόρφωση στο τομέα της εστίασης. Από το 2001 έως το 2017 δοκίμασα το ατομικό επιχειρείν ανοίγοντας ένα κατάστημα της αλυσίδας «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ». Την περίοδο εκείνη εμπλούτισα τις γνώσεις μου σχετικά με την εστίαση café snack bar, αποκτώντας πιστοποιήσεις και πτυχία οργανισμών εστίασης.

Όσον αφορά την κοινωνική μου πορεία δραστηριοποιήθηκα ως πρόεδρος των συλλόγων γονέων των σχολείων που φοιτούν τα παιδιά μου καθώς και ως πρόεδρος της ένωσης γονέων του Παλαιού Φαλήρου. Στο δήμο Παλαιού Φαλήρου, που διαμένω είμαι ενεργός πολίτης βοηθώντας εθελοντικά σε δράσεις του δήμου (αιμοδοσίες, δράσεις για παιδιά, εκδηλώσεις μορφωτικές, κοινωνικές, φιλανθρωπικές κ.α). Το 2004 υπήρξα εθελοντής στους ολυμπιακούς αγώνες και είμαι εθελοντής αιμοδότης. Είμαι μέλος της ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας), της ΕΣΕ (Ενιαία Σχολική Επιτροπή) και της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Επίσης, συμμετέχω ως αντιπρόεδρος  και ως υπεύθυνος ακαδημίας υποδομών στο «Α.Ο. ΔΑΦΝΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ» που δραστηριοποιείται στο ποδόσφαιρο και στο softball. Tέλος, συμμετέχω σε Δ.Σ   σωματείων με δράση στην τοπική κοινωνία.  Στόχος και σκοπός μου είναι να βοηθάω όπως μπορώ, συμμετέχοντας και παρακινώντας σε εθελοντικές ενέργειες προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία.

Αποδέχτηκα την πρόταση του Προέδρου Κάβαλη Χρήστου και του Δ.Σ. της ελληνικής κοινότητας Καΐρου με μεγάλη χαρά και τιμή. Προσδοκώ να είμαι αντάξιος των υποχρεώσεων μου και να τιμήσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν καθώς και τους καϊριανούς συμπατριώτες μου. Οφείλω, για τα όμορφα χρόνια που πέρασα στην Αίγυπτο, να αγωνιστώ πλάι σας στη μεγάλη προσπάθεια που κάνετε για τον ελληνισμό της Αιγύπτου.

Ευχαριστώ,

ΧΡΙΣΤΗΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ

 

Αρέσει σε %d bloggers: