Μνημόσυνο Ευεργετών Κυριακή 4 Μαρτίου
26/02/2018
Ο Αιγυπτιώτης Γιάννης Νικολάκης στο τιμόνι της Εθνικής Ομάδας βόλεϊ γυναικών Κύπρου
26/02/2018
Show all

Νέες δράσεις, απολογισμός και φόρο τιμής στον δημιουργό τους, από το 1ο Σύστημα Ελλήνων Προσκόπων Καΐρου

Σε μια όμορφη και ξεχωριστή εκδήλωση, ενταγμένη στα πλαίσια της επετείου “Ημέρας Σκέψης και Φιλίας” το 1ο Σύστημα Ελλήνων Προσκόπων Καΐρου γιόρτασε, προχθές, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, τη μνήμη του Πνευματικού “πατέρα” και δημιουργού, το 1907, της ιδέας του Προσκοπισμού Λόρδου Μπέηντεν-Πάουελ.

Μια επέτειο-γιορτή όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι Πρόσκοποι στο ενημερωτικό τους σημείωμα, αλλά και ημέρα  σκέψης, αυτοαξιολόγησης αλλά και ανασυγκρότησης και συνειδητοποίησης του ρόλου και του έργου που επιτελούμε.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου, οι Πρόσκοποι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσω προβολών σε οθόνες και ομιλίες, απολογισμό και παρουσιάσεις νέων δράσεων για το 2018, ενημερώθηκαν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που τους αφορούν, ενώ έγινε και ιδιαίτερη αναφορά στις σκέψεις και το έργο του Πνευματικού “πατέρα” του Παγκόσμιου Προσκοπισμού, Λόρδο Μπέηντεν-Πάουελ.

Να σημειώσουμε εδώ ότι, ο Προσκοπισμός, μια εθελοντική μη πολιτική παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους ανοικτή σε όλους, χωρίς διάκριση καταγωγής, φυλής ή πίστης, με σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νέων σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά, μέσω της αλληλεκπαίδευσης με έμφαση στην υπαίθρια ζωή, αυτή τη στιγμή αριθμεί 30 εκατομμύρια μέλη, σε 217 χώρες και περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο!

Στον επίλογο της εκδήλωσης, τα μέλη του 1ου Συστήματος Ελλήνων Προσκόπων Καΐρου τραγούδησαν και ανανέωσαν την προσκοπική τους υπόσχεση να ξαναγιορτάσουν και του χρόνου, άλλη μια δημιουργική επέτειο “Ημέρας Σκέψης και Φιλίας”.

Αρέσει σε %d bloggers: