Η Σφίγγα απελευθερώνει τα μυστικά της στην Αφρική στο Φεστιβάλ Αφρικανικού Κινηματογράφου του Λούξορ. Το Φεστιβάλ Αφρικανικού Κινηματογράφου Λούξορ κυκλοφόρησε την επίσημη αφίσα για τη 7η διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 16 και 22 Μαρτίου 2018.

Με τη Σφίγγα σαν βασική εικόνα της αφίσας συμβολίζεται ο Αρχαίος Αιγυπτιακός πολιτισμός ως μέρος του ευρύτερου Αφρικανικού πολιτισμού, απελευθερώνοντας μέσα από τα μάτια της, πουλιά, ως ένδειξη  επικοινωνίας  με τη Μητέρα Ήπειρο.

Η αφίσα σχεδιάστηκε από το νεαρό σκηνοθέτη και καλλιτέχνη Ahmed Seyam, ο οποίος έχει σχεδιάσει πολλές από τις προηγούμενες αφίσες του Φεστιβάλ, ξεκινώντας από την 3η διοργάνωση, όπου τότε η εικόνα της αφίσας χαρακτήριζε την Αφρικανική Ήπειρο να συγχωνεύεται με το πρόσωπο του μεγάλου Αφρικανικού επαναστάτη Νέλσον Μαντέλα.

Το Φεστιβάλ Αφρικανικού Κινηματογράφου του Λούξορ (Luxor African Film Festival) είναι μία από τις δραστηριότητες του Aνεξάρτητου Ιρύματος Shabab (I.S.F.). Ο τόπος της διοργάνωσης είναι μία ιδέα του συγγραφέα Sayed Fouad, με στόχο την πολιτιστική αποκέντρωση, καθώς μέχρι και σήμερα τα περισσότερα  Φεστιβάλ και εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Κάιρο ή την Αλεξάνδρεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στην Αίγυπτο, μία Μ.Κ.Ο διοργανώνει μια εκδήλωση με τόσο μεγάλη διάσταση και υψηλά πρότυπα. Το Ανεξάρτητο Ίδρυμα Shabab (Independent Shabab Foundation) που συντονίζει το Αφρικανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Λούξορ δραστηριοποιείται περισσότερο από έξι χρόνια στη διοργάνωση εκδηλώσεων και φεστιβάλ σε εθνικό επίπεδο.

 

Αρέσει σε %d bloggers: