Μια σημαντική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στον Ε.Ν.Ο.Κ., αυτή του δρ. Μωχάμεντ Σαουάν, Αντιπροέδρου της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας της Αιγύπτου και Αντιπροέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής, στα πλαίσια γνωριμίας του με το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου. Ήταν μία συνάντηση φιλική με δημιουργικές προτάσεις για το μέλλον.

 

Σε γενικές γραμμές το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από το ενημερωτικό Δελτίο Τύπου του Ομίλου στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

Το απόγευμα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2018 επισκέφτηκε τον Ε.Ν.Ο.Κ. ο Dr. Mohamed Sawan, Αντιπρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Αιγύπτου και Αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Ομίλου που πραγματοποιείται μια επίσκεψη γνωριμίας με το Ε.Ν.Ο.Κ., από την Ομοσπονδία. Τον Dr. Mohamed Sawan υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Γεώργιος Χαγιάτ καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. οι κ.κ. Γεώργιος Ρεκτσίνης Αντιπρόεδρος, Βίλλυ Πολίτη – Ζουέ Γραμματέας και Νικόλαος Βαδής, Σαμίρ ελ Σάμυ και Στέλιος Χαλκιάς μέλη. Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Γεώργιος Δασκαλόπουλος ο οποίος είναι και Επίτιμος Πρόεδρος του Ε.Ν.Ο.Κ. και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε, λόγω απουσίας του Προέδρου κ. Χρήστου Καβαλή στο εξωτερικό, η κα Πολίτη.

Ο Dr. Mohamed Sawan αφού χαιρέτησε όλους του παρισταμένους παρουσίασε την ομιλία του με διάφορες διαφάνειες. Ο τίτλος της ομιλίας ήταν «Rowing for life» και εξήγησε ότι παρομοιάζει την κωπηλασία, με το αίμα που κυλά στις φλέβες του ανθρώπου. Στην αρχή παρουσίασε τον εαυτό του και το έργο του και στη συνέχεια μίλησε για την κωπηλασία ως άθλημα και ανέλυσε τα είδη των κωπηλατικών βαρκών, τις διάφορες κατηγορίες, τη θέση της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους διάφορους πρωταθλητές, κλπ. Αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό ρόλο που παίζει η κωπηλασία στον τομέα της υγείας και συγκεκριμένα ότι το άθλημα αυτό ωφελεί πολύ τα διαβητικά παιδιά αλλά και τα αυτιστικά. Ακόμη μίλησε για το ρόλο της κωπηλασίας στα πανεπιστήμια και τόνισε ότι όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως Γέιλ, Χάρβαρντ, Όξφορντ  κ.λ.π. έχουν την κωπηλασία στα τρία βασικά τους πανεπιστημιακά αθλήματα.

Αφού εξήρε τις άριστες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδος και τόνισε ότι ο θεσμός της Ολυμπιάδας ξεκίνησε από την Ελλάδα, είπε ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες ώστε να ξαναζωντανέψει η αθλητική δράση στον Ε.Ν.Ο.Κ. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές στο πλωτό και στους χώρους του Ε.Ν.Ο.Κ. Ο Dr. Sawan είπε ότι βρίσκεται στο πλευρό μας και ότι όλοι μαζί θα βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και ιδέες για να ξαναζωντανέψει η αθλητική δράση στον Όμιλο.

Μετά το πέρας των συζητήσεων ακολούθησε γεύμα το οποίο ήταν προσφορά του Ε.Ν.Ο.Κ και ο Dr. Sawan δήλωσε ενθουσιασμένος από το φαγητό και τους Ελληνικούς μεζέδες.

 

Αρέσει σε %d bloggers: