25η Μαρτίου: Η Google… έβαλε τσαρούχια για να τιμήσει την επέτειο
25/03/2018
Το βράδυ της 22ας Μαρτίου η καρδιά του Καΐρου χτυπούσε Ελληνικά
25/03/2018
Show all

Επίσκεψη αγάπης της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καΐρου στο Κοινοτικό Γηροκομείο

Επιλέγοντας μια ιστορική ημέρα και  γιορτή αυτήν της Μητέρας,  τα  μέλη του Δ.Σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ελληνίδων Κυριών Καΐρου, πραγματοποίησαν  την καθιερωμένη ετήσια επίσκεψή τους, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, στον Οίκο Ευγηρίας, της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Επιβεβαιώνοντας  την διαρκή αγάπη αλλά και της προσοχή τους  προς την τρίτη ηλικία, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλοπτώχου βρέθηκαν το μεσημέρι της ημέρας αυτής  κοντά σε συνανθρώπους μας, που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, επέλεξαν ή αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην φιλοξενία του Οίκου…

Σε αυτούς, λοιπόν, τους ανθρώπους, προσφέρθηκε μια ζεστή αγκαλιά, ένα διάλλειμα συζήτησης αλλά  και αναζήτηση λύσεων στα μικρά και καθημερινά τους προβλήματα.

Στο σαλόνι του Οίκου τα μέλη του Δ.Σ. είχαν δημιουργήσει το σκηνικό μιας όμορφης μικρής γιορτής, κατά τη διάρκεια της οποίας πρόσφεραν στους υπερήφανους απόμαχους της ζωής, στις μεν 3 κυρίες νυχτικά στους δε 3 κυρίους πυτζάμες μικρά και συμβολικά δώρα, τα οποία ωστόσο ήταν αρκετά να δώσουν φώς και χαρά στα κουρασμένα πρόσωπα τους.

Ακολούθησε γεύμα προς όλους, στο σαλόνι του Οίκου Ευγηρίας, ένας χώρος ντυμένος και στολισμένος με ιδιαίτερο τρόπο, που τόνισε ακόμα περισσότερο τη λάμψη της γιορτής της Μητέρας, την αξία της εθιμοτυπικής επίσκεψης των μελών του Δ.Σ. της Φιλοπτώχου καθώς και τον επίσημο προσκεκλημένο τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργο Δασκαλόπουλο.

Η  υπεύθυνη του Οίκου κ. Αγγέλα Χαραλαμποπούλου, βοηθούμενη  από το πρόθυμο προσωπικό ανέλαβαν την εξυπηρέτηση των παρευρισκόμενων, σερβίροντας νηστίσιμες νοστιμιές με ψάρι, σαλάτες, φρούτα και αναψυκτικά, τα οποία ήταν προσφορά του Σωματείου.

Αυτή τη μικρή πλην όμως σημαντική και πανανθρώπινη εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, όπως προαναφέραμε, ο Γενικός Πρόξενος κ. Γ.Δασκαλόπουλος, με τον οποίο η Πρόεδρος του Σωματείου κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για μια σειρά ζητημάτων και, παράλληλα, να τον ενημερώσει, για το έργο της Φιλοπτώχου αλλά και για τα κατά καιρούς προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο κ. Γ.Δασκαλόπουλος εξήρε από την πλευρά του το έργο που επιτελεί το Δ.Σ. του Σωματείου και υποσχέθηκε να γίνει αρωγός και να βοηθήσει στην επίλυση όσων ζητημάτων του τεθούν, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και, παράλληλα, ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους σε ότι χρειασθεί.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι, στην όμορφη αυτή εκδήλωση παραβρέθηκαν από την πλευρά του Δ.Σ. της Φιλοπτώχου, η Πρόεδρος, κ.Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η Αντιπρόεδρος κ.Βάσω Γαζή, η Γραμματέας κ. Κάτια Καζακάκου, τα μέλη Ζωζώ Αλιμπέρτη και Τέρρυ Ασσουάντ, καθώς και ο Προΐστάμενος Εφορείας του Οίκου Ευγηρίας κ. Ανδρέας Ρούσσος, ο Γενικός και Επιστημονικός διευθυντής του Ελληνικού Νοσοκομείου δρ. Σαμουήλ και η διαχειριστική διευθύντρια δρ. Ειρήνη Μαυρουδή.

 

Αρέσει σε %d bloggers: