Προβλέψεις – Δηλώσεις κ. Χάρη Μορίτση και Γιώργου Δασκαλόπουλου στο ημίχρονο για τον τελικό Πρωταθλήματος Στέλλα Κυριάζη
01/04/2018
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ – Στις 3 το μεσημέρι σήμερα τα επίσημα αποτελέσματα των Προεδρικών εκλογών!
02/04/2018
Show all

Η Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Ναό των Αρχαγγέλων

Η παρουσία, η Aγιοσύνη και το σεβαστό κήρυγμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου Β΄ ήταν αναμφίβολα, παρά πολύ σημαντικοί λόγοι, ώστε να προσέλθει πλήθος πιστών από την Ελληνική Παροικία και αλλού, για να κατακλύσει σήμερα Κυριακή των Βαΐων, κάθε γωνία και σημείο στην εκκλησία των Αρχαγγέλων στο Ντάχερ.

Στο βαρυσήμαντο κήρυγμά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄ τόνισε τη σημασία και τη συμβολική αξία της Κυριακής των Βαΐων, καθώς και την δοκιμασία της Χριστιανκής πίστης αλλά και την παρουσία του Υιού του Θεού, την δοκιμασία και, εν τέλει, τη θυσία του για τους ανθρώπους, προσφέροντας την αγάπη του…
Στη Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησε ο Πατριάρχης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος κ.κ. Νικόδημο και τον Επίσκοπο Βαβυλώνος π. Θεόδωρο,παραβρέθηκαν ο Κύπριος Πρέσβης κ. Χάρης Μορίτσης, η κ. Ελίνα Κυριακοπούλου Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο και Επιτετραμμένη Α’, το Δ.Σ. της Αραβόφωνης Κοινότητας Καΐρου καθώς και αντιπροσωπεία των Αραβόφωνων Προσκόπων.
Από τα αξιοσημείωτα της Λειτουργίας ήταν η τριπλή περιφορά του προαυλίου του Ναού, κρατώντας βάγια, υπό τους ήχους των τυμπάνων των προσκόπων μετά από επιθυμία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.
Μετά το τέλος της Λειτουργίας και της Θείας Κοινωνίας προσφέρθηκε κέρασμα και εν συνεχεία γεύμα με ψάρι όπως ορίζει η θρησκευτική παράδοση.