Στο Χαράρε βρίσκεται από το Μεγάλο Σάββατο για την Ανάσταση και σήμερα Κυριακή του Πάσχα, ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ, γιορτάζοντας μαζί με την Ελληνική Κοινότητα της Ζιμπάμπουε, τις Άγιες τούτες ημέρες.

Επίσης, σήμερα σύμφωνα με το πρόγραμμα του κ.Κουίκ, αναμένονταν να γίνει δεκτός από τον Αντιπρόεδρο της χώρας και να έχει συνομιλίες με τον Υπουργό των Εξωτερικών της Ζιμπάμπουε, ενώ αύριο Δευτέρα του Πάσχα ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ πρόκειται να επισκεφθεί την Ελληνική Κοινότητα της Λουσάκα και εν συνεχεία θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ζάμπια.
Να σημειώσουμε ότι, ο κ.Τέρενς Κουίκ από την περασμένη Μεγάλη Πέμπτη έχει επισκεφθεί διαδοχικά την Τανζανία για επίσημες συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας και είχε συνάντηση στο Νταρ Ες Σαλάμ με εκπροσώπους της εκεί Ελληνικής Κοινότητας, ενώ το ίδιο βράδυ παρακολούθησε την Ακολουθία των 12 Ευαγγελίων στον Ελληνο-Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό.
Μια ημέρα μετά, την Μεγάλη Παρασκευή ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ βρέθηκε στο Μαλάουι, και ακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, της Ελληνικής Κοινότητας της Μπλαντάιρ, στο Μαλάουι.
Αρέσει σε %d bloggers: