Έκρηξη κρατήσεων τουριστών προτίστως από Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία στην Αίγυπτο, της τάξης του 40% ετησίως, ανακοίνωσε ο κ.Μούντι Τσερ, εκπρόσωπος του γνωστού τουριστικού οργανισμού Thomas Cook στη χώρα, προαναγγέλοντας, παράλληλα, το ολοένα αυξημένο ενδιαφέρον τουριστών, επίσης, και από την Ουκρανία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μούντι Τσερ, το 2017 την Αίγυπτο επισκέφθηκαν 1,23 εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες και μόνο το μήνα Φεβρουάριο του 2018 οι επισκέπτες από τη χώρα αυτή ήταν 116.000 άτομα, σημειώνοντας αύξηση 61% από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περασμένης χρονιάς, καταγράφοντας 1,1 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις στη χώρα του Νείλου!

Αντίστοιχο δείγμα επίσκεψης τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο, για το μήνα Φεβρουάριο του 2018, με πτήσεις και  διαμονή στο γνωστό τουριστικό θέρετρο του Σάρμ Ελ Σέιχ, εμφανίζει 35.000 αφίξεις Βρετανών τουριστών, σημειώνοντας αύξηση 41% από τη χώρα αυτή την αντίστοιχη περίοδο του 2017 καταγράφοντας 307.000 διανυκτερεύσεις…

Ο εκπρόσωπος του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook αναφέρθηκε στις ίδιες δηλώσεις του και στην “τρίτη ανερχόμενη αγορά” αυτή της Ουκρανίας, καθώς τον μήνα Φεβρουάριο του 2018 καταγράφηκαν 87.000 αφίξεις τουριστών από τη χώρα  αυτή, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 28% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα της περασμένης χρονιάς ενώ παρατηρούνται αυξητικές τάσεις και για το άμεσο μέλλον.

Απ’ όσα δημοσιοποιήθηκαν στις ίδιες ανακοινώσεις, το πόρταλ κρατήσεων του ίδιου οργανισμού, εμφανίζει ζωηρό και αυξημένο ενδιαφέρον Γερμανικών γραφείων τουρισμού και για τους επόμενους θερινούς μήνες, καθιστώντας την Αίγυπτο ως έναν από τους δημοφιλείς προορισμούς της Ανατολικής Μεσογείου, για τη χρονιά που διανύουμε.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία, κατέληξε ο κ.Τσερ, αποδεικνύουν τη σταδιακή αποκατάσταση της εικόνας της Αιγύπτου, ως ασφαλή τουριστικό προορισμό παγκοσμίου ενδιαφέροντος, μετά τη ζημιά που είχε υποστεί η εικόνα της χώρας από τα γεγονότα του 2011.

 

 

 

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: