Τα 20 του χρόνια γιόρτασε φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ισμαηλίας, για ντοκυμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους, από 11-17 Απριλίου. Μετά τη γόνιμη συνεργασία του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου και της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Κάιρο με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και τον σκηνοθέτη παραγωγό κ. Κυριάκο Χατζημιχαηλίδη υποβλήθηκαν 5 ταινίες και επιλέχτηκαν από την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ τρεις ελληνικές ταινίες μικρού μήκους για να συμμετέχουν στο διαγνωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ. (The Ticket, Stringless, Cowboy ).

Στην χθεσινή τελετή λήξης και απονομής των βραβείων στις συμμετοχές που ξεχώρισαν, η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ βράβευσε ομόφωνα με το Βραβείο Καλύτερης μυθοπλαστικής ταινίας μικρού μήκους, την ταινία “Το εισιτήριο” του σκηνοθέτη Χάρη Σταθόπουλου. Το βραβείο παρέλαβε, εκ μέρους του, ο Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καϊρου, κ. Χρίστος Παπαδόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ κ. Έσαμ Ζακαρία και την κριτική επιτροπή για την συνεργασία και την τιμή που έκαναν στον νέο ελληνικό κινηματογράφο,αποδίδοντας το βραβείο σε Έλληνα σκηνοθέτη από τους πολλούς που διαγωνίστηκαν από όλον τον κόσμο.

Την τελετή λήξης παρακολούθησαν εκατοντάδες κόσμου που γέμισαν το θέατρο της Ισμαηλίας και παραβρέθηκαν πολλοί επίσημοι μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Κυβερνήτης της πόλης, αστυνομικές, στρατιωτικές και πολιτικές αρχές και άλλοι.

Στο “Εισιτήριο” παίζουν οι ηθοποιοί Δήμητρα Σύρου, Στέφανος Μουαγκιέ, Χρήστος Κοντογεώργης, Αλέξανδρος Βαρθής, Θανάσης Χαλκιάς, Ελπίδα Νικολάου, Αντώνης Στάμος και είναι σε παραγωγή Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της εταιρείας T-short.

Το σενάριο της ταινίας, που γράφτηκε από το σκηνοθέτη  της Χάρη Σταθόπουλο, ακολουθεί την πορεία ενός εισιτηρίου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς καθώς αλλάζει χέρια. Κάθε άνθρωπος που το παίρνει κουβαλάει μια δική του ιστορία και ένα κοινωνικό πρόβλημα μαζί. Πρόκειται για μία κοινωνική καταγραφή της κρίσης στην Ελλάδα.

Η ίδια ταινία έχει κατακτήσει ως τώρα πολλές τιμητικές διακρίσεις σε διαφορετικά φεστιβάλ όπως οι παρακάτω:

*Τιμητική διάκριση ήχου – 40o Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (2017)

* Βραβείο καλύτερης ταινίας από την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας – 40o Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (2017)

*Βραβείο Σκηνοθεσίας για τον Χάρη Σταθόπουλο στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (AIDFF) (2018)

*Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για τη Δήμητρα Σύρου στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (AIDFF) (2018)

  • Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στο 20th Ismailia International Film Festival for Documentaries and Shorts (Αίγυπτος 2018)

Αρέσει σε %d bloggers: