thumbnail of 0423 web
Νέο Φως 23.04.2018
23/04/2018
Ενθύμιο Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην κ.Μάκραμ, στη σκιά της Ακρόπολης!
24/04/2018
Show all

Έναρξη 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ με Ελληνική συμμετοχή (βίντεο)

Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης του 6ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Κρουστών και παραδοσιακών οργάνων, τέχνης και πολιτιστικής κληρονομίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο υπαίθριο θέατρο της Ακρόπολης Καΐρου με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από 22 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα. Τη χώρα μας αντιπροσώπευσε το Κρητικό συγκρότημα παραδοσιακών χορών “Αετογιάννης” το οποίο υποδέχτηκε στο χώρο της εκδήλωσης ο Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, εκπροσωπώντας τους Ελληνικούς φορείς, δηλαδή την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

Στην κεντρική σκηνή του θεάτρου παρατάχτηκαν οι μουσικοί όλων των συγκροτημάτων μαζί και κάθε χώρα είχε στη διάθεση της ένα τρίλεπτο για την παρουσιάση παροδοσιακών χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα. Οι θεατές του κατάμεστου θεάτρου παρακολούθησαν επί ένα δίωρο μια πανδαισία χρωμάτων και παραδοσιακών στολών από διάφορα μέρη του κόσμου να εναλλάσεται παράλληλα με τις ανάλογες μουσικές. Μεταξύ των καλεσμένων παραβρέθηκαν υψηλότατα στελέχη της Κυβέρνησης κι επιφανεις καλλιτέχνες.

Το φεστιβάλ συνεχίζει τις εκδηλώσεις του για το υπόλοιπο μέρος της διάρκειας του σε διάφορα σημεία της πόλης όπως το Χαν ελ Χαλίλι, την Κόρμπα και άλλα.

 

Αρέσει σε %d bloggers: