Λάβαμε από το Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Δελτίο τύπου και σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Αφιέρωμα στον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη στο εντευκτήριο του Συνδέσμου. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού 85 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων.

Η κα Η. Θεμιστοκλέους καλωσόρισε το κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα και παρουσίασε τις ομιλήτριες κα Α. Μελιτοπούλου και Μ. Μιχαηλίδου, αλλά και τον κ. Ι. Διακομιχάλη που επιμελήθηκε την εκδήλωση και έγραψε το κείμενο της κεντρικής ομιλίας για τον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη.

Η κα Μ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στα 85 χρόνια δράσης του Συνδέσμου, την πορεία του και το Κοινωφελές, Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό του έργο.

Την κεντρική ομιλία για τον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη παρουσίασε η κα Α. Μελιτοπούλου. Ξεκίνησε με τη βιογραφία και τη ζωή του ποιητή. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο λογοτεχνικό του έργο για τη «Φιλοσοφική Ποίηση»,  τα Ιστορικά ποιήματα και τα Ηδονικά.  Τέλος η κα Α. Μελιτοπούλου μας μίλησε για τη μεγάλη τομή που έφερε ο ποιητής στην  Νεοελληνική ποίηση στις αρχές του 20ου αιώνα και τις μεταφράσεις των ποιημάτων του σε πολλές γλώσσες.

Στη συνέχεια η χορωδία του Συνδέσμου  παρουσίασε τέσσερα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη μελοποιημένα από τον Μαέστρο κ. Ι. Λαζαρίδη. Στο πιάνο συνόδευε η καθηγήτρια και σολίστ κα Φ. Μπρουσιανού. Τα ποιήματα ήταν η «Δέησις», τα «Παράθυρα», το «Όσο μπορείς» που το απήγγειλαν στα Ελληνικά η κα Μ. Μιχαηλίδου και στα Γαλλικά η κα Α. Μελιτοπούλου, καθώς και το ποίημα «Η Πόλις».

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κ. Μιχαηλίδης συνεχάρη όλους τους συντελεστές για την άρτια εκδήλωση και ευχαρίστησε τον κ. Ρέντα για τη διαμόρφωση του χώρου και τον κ. Κώστα για τον ήχο. Προσέφερε τιμητική πλακέτα στον κ. Ι. Διακομιχάλη για την οργάνωση και επιμέλεια της εκδήλωσης. Επίσης προσέφερε αναμνηστικά διπλώματα στην κ. Α. Μελιτοπούλου, κα Μ. Μιχαηλίδου, κα Φ. Μπρουσιανού και στο Μαέστρο κ. Ι. Λαζαρίδη.

Αρέσει σε %d bloggers: