thumbnail of 0604
Νέο Φως 04.06.2018
04/06/2018
Νέα όρια ανάληψης ιδιωτών-επιχειρήσεων από τη νέα χαλάρωση του capital control στην Ελλάδα
05/06/2018
Show all

Τέθηκε σε λειτουργία ο ηλεκτρονικός επενδυτικός χάρτης της Αιγύπτου

Εδώ και λίγες ημέρες τέθηκε σε λειτουργία, όπως μας ενημερώνει το καθιερωμένο μηνιαίο δελτίο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο που λάβαμε χθες Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, ο πολυαναμενόμενος ηλεκτρονικός Επενδυτικός χάρτης της Αιγύπτου, ο οποίος παρέχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τα επενδυτικά σχέδια και επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Αιγυπτιακή επικράτεια.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ενημερωτικό δελτίο του Ο.Ε.Υ. ο ηλεκτρονικός αυτός επενδυτικός χάρτης αναφέρει όλα εκείνα τα προσφερόμενα επενδυτικά κίνητρα, ανά γεωγραφική περιοχή της χώρας, τα διοικητικά και νομικά απαιτούμενα και τις διαδικασίες για αδειοδότηση, αλλά και διάθεση κρατικής γης για επενδυτικά σχέδια, ανά τη χώρα, τις διαθέσιμες υποδομές κ.α.

Το καθ’ όλα αυτό σοβαρό πόνημα, αναφέρεται το ίδιο δελτίο, παρέχει την δυνατότητα στον οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει στην Αίγυπτο, υπό οποιαδήποτε μορφή σχήμα και περιεχόμενο, να διερευνήσει όλες τις υφιστάμενες δυνατότητες και σύμφωνα με τα επιθυμητά κριτήρια (δηλαδή, γεωγραφικά, κλαδικά, καθεστώς κλπ)

Ο επενδυτικός χάρτης, ο οποίος αναρτήθηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο, αποτελεί, σύμφωνα με το Υπουργείο Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας, το νέο σύγχρονο εργαλείο ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων για επενδύσεις στη χώρα.

Η περιήγηση στον οικείο ιστότοπο, ο οποίος βρίσκεται υπό διαρκή ενημέρωση και είναι δεκτικός προσθηκών και βελτιώσεων, μπορεί να πραγματοποιηθεί στην πιο κάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:  http://www.investinegypt.gov.eg/ English/Page/explore.aspx?map=true

Αρέσει σε %d bloggers: