Αρχίζει σήμερα το Μουντιάλ, με την Αίγυπτο παρούσα…
14/06/2018
Το γλυπτό “Ομπρέλες” στην Αίγυπτο
16/06/2018
Show all

Οικογενειακό κλίμα στη Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου (βίντεο)

Απ’όλα είχε το “μενού” της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, όπως λίγη ένταση, οικογενειακό κλίμα, μικρο διαφωνίες, διάφορες ιδέες, καλές προθέσεις και, ως “κύριο πιάτο” διάθεση ομόνοιας και συνεργασίας, προς όφελος της Παροικίας!

Έχοντας δεξιά του τους κ. κ. Αντώνη Διαμαντίδη Γενικό Γραμματέα και το μέλος του Δ.Σ. Παντελή Χαραλάμπους, αριστερά του τους κ.κ Άγγελο Αθανασούλη, Ταμία του Ελληνικού κέντρου Καΐρου και το Δημήτρη Γαράουι Σύμβουλο του Ελληνικού κέντρου Καΐρου,  ο Πρόεδρος του Κέντρου, κ. Νικόλαος Βαδής άνοιξε την αυλαία της Γενικής Συνέλευσης, που έμελλε να ακουσθούν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.

Απέναντι από το Προεδρείο, βρίσκονταν, ως επίσημοι προσκεκλημένοι, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β’  Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, ο εκπρόσωπος του Κύπριου Πρέσβη στο Κάιρο κ. Χάρη Μορίτση, Επιτετραμμένος της Πρεσβείας κ. Ανδρέας Καζαντέ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής και επίτιμος του Κέντρου, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης κ. Μαριέττα Κουμαριανού, ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.Α.Ε. κ. Βασίλης Ζουέ και η Γ. Γραμματέας της Ε.Κ.Κ., κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλαος Βαδής, ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής: “Καλωσορίζω τον Πατριαρχικό Επίτροπο και Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, επίσης, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο και Επίτιμο Μέλος του Κέντρου κ. Γ. Δασκαλόπουλο, που παρευρίσκεται για πρώτη φορά στις Γενικές Συνελεύσεις μας.

Επίσης τον Επιτετραμμένο της Κυπριακής Πρεσβείας κ. Ανδρέα Καζαντέ, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και Επίτιμο Πρόεδρο του Κέντρου κ. Χρήστο Καβαλή, τη Συντονίστρια Εκπαίδευσης κ. Μαριέττα Κουμαριανού και όλους τους Προέδρους και μέλη του Δ.Σ. των αδελφών Σωματείων και συλλόγων που βρίσκονται σήμερα ανάμεσα μας.

Ακόμη, τον Επίτιμο Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου και της Ε.Κ.Κ. κ. Νικόλαο Πολίτη, τον κ. Βασίλη Ζουέ, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Αθήνα.”

Σε αυτό το σημείο, αφού διάβασε έναν σύντομο χαιρετισμό του Μιχάλη Κόκκινου, Διευθυντή και Γ. Γραμματέα της Γ.Γ.Α.Ε προς τους παρευρισκόμενους στην Γενική Συνέλευση, ο κ. ΝικόλαοςΒανδής, συνέχισε, λέγοντας στην ομιλία του: “Αγαπητά μέλη του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, έχω την τιμή να απευθύνομαι σήμερα σε εσάς, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, μέσα σε αυτό τον έξοχο ανακαινισμένο χώρο μας.

Κατά το παρελθόν έτος 2017 δεν υπήρξε ομαλή η λειτουργία του Κέντρου, διότι είχαμε συνέχεια και επαναλαμβανόμενα καταγγελίες για το ποτό, από τη μία, και για τη φορολογία από την άλλη.

Για αυτό το λόγο, συνέχισε στην ομιλία του ο κ. Νικόλαος Βαδής, αναγκαστήκαμε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μαζί με το λογιστή και το νομικό μας σύμβουλο, να πηγαίνουμε στα αρμόδια Υπουργεία για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταγγελίες.

Μετά από όλα αυτά, αποφασίσαμε να διακόψουμε το σερβίρισμα ποτού στους πελάτες του Κέντρου, με αποτέλεσμα να μειωθούν στο ελάχιστο οι πελάτες μας.

Κάναμε επίσης μια εναλλακτική σκέψη να ανοίγει το Κέντρο με πρωινό ωράριο, κάτι όμως που δεν ευδοκίμησε.

Συνέπεια όλων αυτών είναι η αποχώρηση πέντε υπαλλήλων από το δυναμικό της εστίασης του Κέντρου, λόγω του ότι εργάζονταν αλλού σε πρωινή βάρδια και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν κοντά μας, αφου βεβαίως και με την συνδρομή του νομικού συμβούλου κ. Μουνίρ, τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και καταβλήθηκαν οι νόμιμες αποζημιώσεις. ‘Ετσι μειώθηκαν, βεβαίως, και τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου. Περί τα τέλη του Οκτωβρίου παραιτήθηκε και ο κ. Αλέκος Καζαμίας, από διαχειριστής του Κέντρου.

Ακολούθως και κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών του 2017 αναγκαστήκαμε να κλείσουμε το εστιατόριο για τρεις μήνες, με σκοπό να βρούμε την καλύτερη λύση για την ανακαίνιση της κουζίνας, καθώς η προσοχή μας πλέον στράφηκε στο εστιατόριο και στην παρασκευή καλού φαγητού, μετά και από συμβουλή του γνωστού σεφ του Χίλτον Καΐρου κ. Δημήτρη, για την αναβάθμιση του Κέντρου.

Στο διάστημα αυτό μας πλησίασε ο αείμνηστος Ναπολέων Βλαχάκης και Μάνος, Έλληνες και οι δύο από την Κρήτη, με μεγάλη εμπειρία στην εστίαση και δική τους επιχείρηση στο Ηράκλειο. Προσφέρθηκαν να πάρουν τη θέση του διαχειριστή και, πράγματι, αποφασίσαμε να τους διορίσουμε με τους ίδιους όρους, όπως και τους προηγούμενους διαχειριστές, ήτοι με το 33% επί των καθαρών κερδών του εστιατορίου.

Δυστυχώς και εντελώς αναπάντεχα ο Βλαχάκης απεβίωσε, κατά την ολιγοήμερη παραμονή του στην Κρήτη και απέμεινε μόνον ο Μάνος.

Δωρεές-οξυγόνο

Αυτά είναι τα γεγονότα από τον Ιανουάριο του 2018, τα οποία όλοι λίγο-πολύ γνωρίζετε. Να προσθέσουμε εδώ την πλήρη ανακαίνιση της κουζίνας με τη συμβολή της μεγάλης ευεργέτιδας του Κέντρου κ. Αικατερίνης Σοφιανού-Μπελεφάντη, η οποία μετά την ανακαίνιση του χώρου εστίασης μας βοήθησε αποφασιστικά, ώστε να ανακαινίσουμε ολοκληρωτικά την κουζίνας μας, ως προς την υποδομή και τον εξοπλισμό, η οποία είναι σήμερα μια εντελώς σύγχρονη, λειτουργικά και τεχνολογικά κουζίνα εστιατορίου υψηλών προδιαγραφών.

Στο έργο αυτό, συνέχισε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου κ. Νικόλας Βαδής στην ομιλία του, συμμετείχαν με 100.000 Λίρες Αιγύπτου η κ. Σοφιανού-Μπελεφάντη (τα οποία αποδόθηκαν απευθείας στον επιβλέποντα το έργο, μηχανικό κ. Μπίσκο) και από την άλλη, το ίδιο το Κέντρο με 100.000  Λίρες Αιγύπτου, επίσης.

Την ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας για αυτή την ευεργεσία της, που είναι άλλη μια απόδειξη της μεγαλόκαρδης αγάπης της, προς το Κέντρο μας.

Να τονίσουμε ιδιαίτερα τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για το Κέντρο μέσα από το πρόγραμμα ΝΟΣΤΟΣ καθώς μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, μπορούν πολύ αποτελεσματικά να υποστηριχθούν από εμάς.

Το Κέντρο μας πρέπει ταυτόχρονα να ανοιχτεί σε συνεργασία με φορείς της Κυπριακής κοινωνίας, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι θα είμαστε ο μοναδικός πολιτιστικός φορέας που θα μπορούσε να αναλάβει έναν τέτοιο ενεργητικό ρόλο.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου και της Ελλάδας, μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις με Ελληνικό και Κυπριακό περιεχόμενο.

Και με τις σύγχρονες υποδομές που διαθέτουμε πλέον, την κεντρική μας θέση στο Κάιρο, τις τεχνολογικές δυνατότητες και το εξαίρετο πολυτελές περιβάλλον, μπορούμε πλέον να φιλοξενήσουμε όχι μόνο γενικές εκδηλώσεις, αλλά και επιχειρηματικές συναντήσεις υψηλού επιπέδου, “τραπέζια εργασίας” και moneyshow, για την προβολή Ελληνικών και Κυπριακών επιχειρήσεων στην Αίγυπτο.

Πρέπει για αυτό το σκοπό να αναπτύξουμε τις επαφές μας με τα Υπουργεία Πολιτισμού αλλά και Τουρισμού της Ελλάδας της Κύπρου και  Αιγύπτου, το Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Πατριαρχείο Αλαξάνδρειας και Πάσης Αφρικής, την Ιερά Μονή του Σινά, και τις Πρεσβείες των χωρών της Ευρώπης, με σκοπό να αναπτύξουμε δράσεις συνεδριακού τουρισμού.

Και μιλώντας για σχέσεις με άλλους φορείς, θα μπορούσαμε, ανέφερε στο σημείο αυτό ο κ.ΝικόλαοςΒαδής, να ξεκινήσουμε άμεσα μια συνεργασία με το Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλάδος, με σκοπό την πληροφόρηση και την κοινωνική και  εργασιακή υποστήριξη νέων Αιγυπτιωτών της Ελλάδος, που θα ήθελαν να επιστρέψουν στην Αίγυπτο αναζητώντας εργασιακές ευκαιρίες σε αυτή την εποχή της κρίσης.

Αυτά τα νέα παιδιά χρειάζονται τη δική μας υποστήριξη στα πρώτα τους βήματα και είναι μέγιστη η δική μας ευθύνη να την προσφέρουμε, όπως έκαναν και οι πρόγονοί μας, στους γονείς και παππούδες μας.

Να επισημάνουμε, τέλος, ότι λυπούμεθα ιδιαίτερα, γιατί πολύ λίγοι Έλληνες έρχονται πλέον στο Εντευκτήριο μας, ενώ η υπόλοιπη πελατεία μας δεν είναι Έλληνες. Αυτό μας κάνει να ανησυχούμε για την μελλοντική πορεία του Κέντρου και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους, έννομους πάντα και όχι παράνομους, για να καλύπτουμε τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου.

Ακολουθήσαμε, επίσης, πιστά τις αναγκαίες διαδικασίες με το αρμόδιο Τμήμα Εφορίας, για την φορολόγηση των αμοιβών του προσωπικού και πολύ γρήγορα θα ανοίξει ο φάκελος για την καταβολή του ποσοστού του αναλογούντα φόρου, δηλαδή του 10% επί των μισθών των υπαλλήλων.

Απαιτούνται πολλές διαδικασίες για το άνοιγμα του φακέλου και με τη συνδρομή του λογιστή μας και του νομικού μας συμβούλου κ. Μουνίρ, ελπίζουμε σε 10 ημέρες να μην έχουμε πια καμία εκκρεμότητα.

Σκοπός μας είναι να κλείσουμε όλες τις εκκρεμότητες και να βάλουμε τις βάσεις, ώστε να μην έχουμε κανένα πρόβλημα με καταγγελίες.

Το “μενού” της Γενικής Συνέλευσης

Σε αυτή την ενότητα της ομιλίας του Προέδρου του Ελληνικού Κέντρου κ. Νικόλαου Βαδή, το θερμόμετρο στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου πραγματοποιούνταν η Γενική Συνέλευση, “ανέβασε κάποια δέκατα” καθώς τέθηκαν θέματα και απαιτήσεις από την πλευρά του Κέντρου προς την  Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, που προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση από τον Πρόεδρο της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστο Καβαλή.

Ας δούμε, λοιπόν, τι ανέφερε στο σημείο αυτό συγκεκριμένα, ο κ. Νικόλαος Βαδής:

“Εκκρεμεί ένα χρέος του Ελληνικού Κέντρου προς την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου από παλιά, το οποίο με συμφωνία που έγινε το 1999 οριστικοποιήθηκε και πάγωσε, στο ποσό των 83.629 Λιρών Αιγύπτου με την προϋπόθεση ότι η Ε.Κ.Κ να καλύπτει το ενοίκιο του Κέντρου , και σε αντάλλαγμα θα μπορεί η κοινότητα να διαχειρίζεται και να διαπραγματεύεται όλα τα σχετικά θέματα, με τον έκτο όροφο του παραπάνω κτιρίου στην οδό Soleiman El Halabi αριθμός 17, που ανήκει, στο Κέντρο.

Εύλογα, λοιπόν, και σύμφωνα με την πάγια διαδικασία ζητήσαμε τα ενοίκια του Κέντρου των δύο τελευταίων ετών, 2016 και 2017, από την Ε.Κ.Κ., η οποία όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στη συμβατική της υποχρέωση, αλλά επιπλέον, μας απάντησε ότι “δυστυχώς δεν μπορούμε να σας τα δώσουμε τώρα ” διότι, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. στην απάντηση του σε εμάς, με ημερομηνία 28 Μαρτίου 2018 και αρ. πρωτοκόλλου 259/107/18 :

“Θέλω να διασαφηνίσουμε πως η γενικότερη πολιτική της Ε.Κ.Κ. στη στήριξη των σωματείων της παροικίας-πέραν από τις όποιες συμφωνίες- γίνεται με βάση την προσφορά τους στην παροικία.”

Εμείς, όμως, δεν ζητήσαμε βοήθεια αλλά την πάγια οφειλή της Ε.Κ.Κ. προς εμάς, την οποία όφειλε, όπως κάθε χρόνο έκανε επί δεκαετίες, να εγγράψει στον προϋπολογισμό της και να την αποδώσει σε εμάς, βάσει του συμφωνητικού με ημερομηνία 15 Μαρτίου του ακινήτου, ακυρώνοντας την συμφωνία 1999, την οποία μάλιστα είχε προσυπογράψει ο ίδιος ο κ. Καβαλής, ως Ταμίας τότε του Κέντρου.

Επειδή, λοιπόν, το θέμα εκτός από ηθικό είναι και νομικό, το Δ.Σ. του Κέντρου δεν έχει το δικαίωμα σε καμία περίπτωση να παραιτηθεί από τα νόμιμα δικαιώματά του, γιατί αυτό θα αποτελούσε ποινικό αδίκημα, για τα μέλη του Δ.Σ.

Για αυτό το λόγο, εισηγούμαστε στη Γ.Σ να πάρει απόφαση, ότι με αυτά που μας οφείλει αυτή τη στιγμή παρανόμως η Ε.Κ.Κ., κάτι που αποτελεί και έμπρακτη και καταχρηστική αναίρεση των όρων της μεταξύ μας συμφωνίας του 1999 και το οποίο χρέος ήδη ξεπερνά αυτή τη στιγμή το παγιωμένο ποσό που εμείς οφείλουμε σε αυτή, από το 1999 (δηλαδή το ποσό των 83.629 Λιρών Αιγύπτου) με αυτή την οφειλή της Ε.Κ.Κ. προς εμάς, εξοφλούμε οριστικά το δικό μας χρέος προς την Κοινότητα και εφεξής επαναφέρουμε τη διαχείριση του 6ου ορόφου, της οδού Soleiman El Halabi 17, στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, στο οποίο και ανήκει.

Πρόκειται ουσιαστικά για αυθαίρετη και καταχρηστική αναίρεση της μεταξύ μας συμφωνίας με πλήρη ευθύνη της Ε.Κ.Κ. και γι’ αυτό το Δ.Σ. του Κέντρου προτείνουμε να αναλάβουμε πλέον εμείς και πάλι την διαχείριση του ακινήτου, ακυρώνοντας τη συμφωνία του 1999, με ευθύνη της Ε.Κ.Κ.”

Η επιστολή της Ε.Κ.Κ. που άλλαξε το τοπίο όταν διαβάστηκε ολόκληρη!

Στο σημείο αυτό, όμως, η παρέμβαση του Προέδρου της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστου Καβαλή ήταν αρκετή να αλλάξει το κλίμα στην αίθουσα και να ξεκινήσει ένας διάλογος σε φιλικό τόνο, αναδεικνύοντας στοιχεία που δεν είχαν αναφερθεί ως εκείνη την ώρα, από το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης…

Παρακαλώ κ. Βαδή είπε ο Πρόεδρος της ΕΚΚ « …Διαβάστε την επιστολή αυτή ολόκληρη .. όχι μια παράγραφο μόνο …Διαβάστε ξανά την επιστολή μας, στην οποία πάλι δεν απάντησε το Κέντρο….”  ! Αυτό ζήτησε ο κ.Χρήστος Καβαλής, από τον προεδρεύοντα της συνέλευσης κ.Νικόλαο Βαδή, ο οποίος πήρε ξανά την επιστολή στα χέρια του και άρχισε να διαβάζει ολόκληρο, πλέον, το περιεχόμενο της, μπροστά σε ένα ακροατήριο που άκουγε με έκπληξη και ενδιαφέρον τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου να διαβάζει:

« Όντως το θέμα της πληρωμής των ενοικίων του Κέντρου εκκρεμεί από το 2016. Καθώς ποτέ η Κοινότητα δεν έλαβε απάντηση στην επιστολή της από τις 2/2/2016 και ενώ εκκρεμεί το χρέος του Κέντρου..»

Δεν λάβαμε κύριε Βαδή από τις 2/2/2016 απάντησή σας στην επιστολή μας αυτή… παρ’ ότι ήταν με αριθμό Πρωτοκόλλου και υπογραφή παραλαβής της “τόνισε με έμφαση στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. γι’αυτό δεν πληρώνουμε τα ενοίκια του κέντρου, τίποτα άλλο.

Και συνέχισε ο κ. Βαδής την ανάγνωση της επιστολής…

«Με αυτά τα δεδομένα και καθώς βρισκόμαστε στον τρίτο μήνα του 2018 να πληρώσουμε από το 2016 και το 2017 καταλαβαίνετε πως είναι σοβαρό και δεν είναι εφικτό πράγματα, αφού ελλοχεύει κινδύνους για την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

Ως προς το αίτημά σας, για την χρηματοδότηση των ενοικίων για το 2018, δυστυχώς, έρχεται και αυτό ετεροχρονισμένα καθώς η Δ.Ε. ενέκρινε τον προϋπολογισμό της, ήδη, στις 22/2/2018 και απηύθυνε στις εποπτεύουσες Αρχές αντίγραφο του πρακτικού εντός των χρονικών περιθωρίων, που προβλέπει ο Νόμος.

Δυστυχώς, οφείλατε ως Δ.Σ, του Κέντρου,συνέχισε την ανάγνωση της επιστολής της Ε.Κ.Κ. ο κ. Νικόλαος Βαδής, να ειδοποιήσετε εγκαίρως την Δ.Ε. γι’ αυτή σας την ανάγκη αλλά και την απόφασή σας, να τιμήσετε την συμφωνία του 1999.

Πάντως, αν θέλετε να την λάβουμε υπόψη μας για τον προϋπολογισμό του 2019 να μας ενημερώσετε με επιστολή σας, εντός του Δεκεμβρίου του ’18.

Κλείνοντας, θέλοντας να διασαφηνίσουμε την πολιτική της Κοινότητας…” στο σημείο αυτό παρεμβαίνει ο κ. Χρήστος Καβαλής και διευκρίνισε στο Προεδρείο και τους παρευρισκόμενους ότι η τελευταία παράγραφος δεν χρειάζεται να ξαναδιαβαστεί, αφού ήταν ακριβώς αυτή που διάβασε επιλεκτικά ο κ. Βαδής στην παραπάνω ομιλία του…

Και  εξήγησε ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστος Καβαλής, τονίζοντας στην παρέμβαση του:  “Αν καταλάβατε καλά κύριε Βαδή, εκκρεμεί μια απάντησή σας από το 2016 προς την Κοινότητα, για να μπορεί να δώσει τα ενοίκια…

Όντως το θέμα της πληρωμής των ενοικίων του Κέντρου εκκρεμεί από το 2016. Γιατί  όμως; Επειδή ποτέ η Κοινότητα δεν έλαβε απάντηση στην επιστολή της από τις 2/2/2016 και ενώ εκκρεμεί το χρέος του Κέντρου προς την Κοινότητα…

Και κατέληξε:

“Εδώ, μπροστά στη Συνέλευση να πούμε, ότι “παγώσαμε” τα χρέη του Κέντρου προς την Κοινότητα στο ποσό των 83.629 από το 1999 έως σήμερα… επειδή κάθε χρόνο, πριν από την ημερομηνία της συμφωνίας -και λυπάμαι γιατί ήσασταν και σεις τότε Κοινοτικός Επίτροπος και θα έπρεπε να το θυμάστε  – το ποσό αυτό συνεχώς ανέβαινε κάθε χρόνο εις βάρος του κέντρου, και φαινόταν το Κέντρο να χρωστά συνέχεια στην Κοινότητα κάποιες χιλιάδες που το Κέντρο δεν μπορούσε, προφανώς, να πληρώσει…

Έτσι αποφασίσαμε, με τον τότε Πρόεδρο αείμνηστο Ι. Διακουμίδη να “παγώσουμε” το ποσό (των 83.629) στο να μην σας χρεώνουμε το μισό μερίδιο των εξόδων της πολυκατοικίας, που ανήκε στο διαμέρισμα, γιατί αυτό έβαζε το Κέντρο κάθε χρόνο “μέσα”…

Το συμφέρον του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου

Αν κάνουμε υπολογισμό κύριε Βαδή, συνέχισε στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ.Χρήστος Καβαλής, από το ΄99 έως σήμερα πόσα ενοίκια έχει δώσει η Κοινότητα στο Κέντρο και πόσα έξοδα έχει κάνει στην πολυκατοικία και τι εισέπραξε, όλα τα λεφτά που έχετε στο Κέντρο δεν θα φτάνουν να ξεχρεώσουν την Κοινότητα.

« Αν αναλαμβάνετε προσωπικά την ευθύνη, εγώ το δέχομαι με μεγάλη μου χαρά, αλλά θα καταστρέψετε το Κέντρο…»

Αντί απαντήσεως, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλαος Βαδής, πήρε αμέσως μετά το λόγο και κατέθεσε τη γνώμη και τις θέσεις του, λέγοντας:

“Εγώ σήμερα, ζητώ από τη Συνέλευση μια απόφαση η οποία θα λέει.. ή θα μας παραδώσετε τον 6ο όροφο που ανήκει στο Κέντρο ή θα συνεχίσετε να πληρώνετε τα ενοίκια…”

“Θα κάνουμε πρώτα έναν υπολογισμό, πόσα πήρε η Κοινότητα, πόσα έδωσε στο Κέντρο και θα βγάλουμε ένα νούμερο…” ανταπάντησε ο κ. Χρήστος Καβαλής, όμως ο κ. Νικόλαος Βαδής συνέχισε, ξεδιπλώνοντας τις προθέσεις, λέγοντας του, τονίζοντας χαρακτηριστικά…

“Εμείς θέλουμε ως Δ.Σ να πάρουμε μια απόφαση, να καταργήσουμε μια συμφωνία μονομερώς, η οποία άλλωστε είχε εγκριθεί και από την Γενική Συνέλευση του Κέντρου, την εποχή εκείνη…”

“Βρείτε το στα Πρακτικά, αν έχει εγκριθεί…” ήταν η απάντηση στο σημείο αυτό του κ. Χρήστου Καβαλή, που επέμενε ” ‘Εχετε μπροστά σας το Βιβλίο των Συνελεύσεων; ψάξτε το δεν υπάρχει τέτοια απόφαση”

“Ειναι παλιό, δεν το έχουμε… 20 χρόνια πίσω” ήταν η απάντηση του κ.Νικόλαου Βαδή, ωστόσο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.Χρήστος Καβαλής επέμενε:

“Υπάρχει αυτό το Βιβλίο? Ποιά είναι η πρώτη Συνέλευση που το βιβλίο σας γράφει…Φέρτε το τώρα…Υπάρχει αυτό το Βιβλίο; ”

“Μη ταλαιπωρούμε τον κόσμο…” απάντησε ο κ. Ν. Βαδής.

“Ένα λεπτό, δεν μπορείτε να πετάτε σπόντες αβασάνιστα … “αντέτεινε από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Καβαλής…

“Δεν πετάμε σπόντες…εμείς κάναμε μια πρόταση στην Γενική Συνέλευση, στην οποία αυτό που θα ψηφίσουμε σαν Γ.Σ. και να πω ότι όσοι είναι μέλη της Κοινότητας ή Κοινοτικοί Επίτροποι δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν…”

Αυτή η θέση και άποψη του Προέδρου του Ελληνικού Κέντρου κ. Νικόλαου Βαδή, προκάλεσε, ευτυχώς πρόσκαιρα, αναταραχή στην αίθουσα της Συνέλευσης, αφού για λίγα λεπτά κάποιοι Πάροικοι-μέλη προσπαθούσαν να πουν τη δική τους διαφορετική γνώμη…

Αυτό το τοπίο προσπάθησε με νέα παρέμβασή του να ξεκαθαρίσει, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Κέντρου κ.Νικόλαο Βαδή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ Χρήστος Καβαλής, δηλώνοντας τα εξής:

“Εσείς βάλατε ένα θέμα σήμερα στη Συνέλευση, χωρίς να έχετε μελετήσει την επιστολή της 2ας Φεβρουαρίου 2016 και η οποία, όπως και η καινούργια η τελευταία που σας στείλαμε, είναι η μόνη αιτία που μας έκανε να μην πληρώσουμε τα ενοίκια.

Έχετε βεβαίως κάθε δικαίωμα,μα κάθε δικαίωμα, αν θέλετε ως Συμβούλιο να διακόψετε την  συμφωνία.

Αυτό εμάς δεν μας πειράζει,γιατί η συμφωνία δεν εγκρίθηκε από τη Συνέλευση της Κοινότητας, εγκρίθηκε από το Δ.Σ. Μπορούμε, λοιπόν, μετά που θα ακυρωθεί η συμφωνία, να κάνουμε τον λογαριασμό να δούμε ποιός χρωστάει σε ποιόν…

Και πολύ ευχαρίστως, αν οφείλουμε κάτι να σας το δώσουμε και θα σας πούμε και ευχαριστώ…Αν όμως συμβεί το αντίθετο, αυτή τη φορά θα πληρώσετε…”

Στο άκουσμα των παραπάνω το Προεδρείο της Συνέλευσης έδειξε αμηχανία, αναλογιζόμενοι , προφανώς, το ποιά είναι πλέον τα νέα δεδομένα, αλλά και πόσο νόμιμη μπορεί να είναι μια ενδεχόμενη ψηφοφορία, γι’ αυτό ζητήθηκε η άποψη του δικηγόρου του Κέντρου κ. Μουνίρ που αποφάνθηκε ότι μπορεί να έρθει προς συζήτηση ένα τέτοιο θέμα, οπότε ο κ. Νικόλαος Βαδής δήλωσε προς τους παρευρισκόμενους:

“Το ερώτημα είναι θέλετε να συνεχίσουμε να εισπράττουμε το ενοίκιο από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, τη στιγμή που η Κοινότητα απ’ότι λέει και ο Πρόεδρος εδώ, δε διακόπτει τη συμφωνία η οποία υπάρχει μέχρι τώρα και είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να πληρώνει το ενοίκιο…

Θέλετε να διακόψουμε και να πάρουμε το διαμέρισμα ή θα συνεχίσουμε…να πάρουμε το διαμέρισμα και να διακοπεί η συμφωνία με την Κοινότητα;

Αυτό είναι το ερώτημα, που θέσαμε…

Η Κοινότητα απ’ ότι κατάλαβα θέλει να συνεχίσει η συμφωνία να υπάρχει… Το ερώτημα είναι αυτό… Εάν μας απαντήσει ο Πρόεδρος ότι δε θα συνεχίσει…συνεχίζουμε, δηλαδή και εμείς ως Δ.Σ. προτείνουμε στη Γενική Συνέλευση αυτό … τι λέτε τα μέλη και μετά ψηφοφορία…”

Νέα αναταραχή στην αίθουσα με μουρμούρες και ερωτήματα όπως γιατί, άραγε, έρχεται ένα τόσο σοβαρό θέμα προς συζήτηση και ψηφοφορία χωρίς προηγουμένως να έχει μελετηθεί και να αξιολογηθεί, συγκριτικά με την συμφωνία της Κοινότητας, αν τελικά συμφέρει η όχι…

Μπροστά σε αυτό το κλίμα αμηχανίας, ο Πρόεδρος του Κέντρου κ.Νικόλαος Βαδής σοφά κατά γενική ομολογία, επιλέγει να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης και να επιστρέψει στην ανάγνωση των πεπραγμένων του προηγούμενου έτους, διαβάζοντας από το κείμενο της ομιλίας του, ότι:

“Μολονότι βγάλαμε το ποτό από τα σερβιριζόμενα είδη στο εντευκτήριό μας μέχρι τώρα αυτοσυντηρούμαστε και βάσιμα ελπίζουμε, ότι θα προχωρήσουμε και σε μελλοντικά κέρδη.

Επ’ αυτού να σας πληροφορήσω ότι ήρθαμε σε επαφή με την κ. Λουκία Τυριλή, από την Αλεξάνδρεια, η οποία έχει εκεί εστιατόριο με άδεια ποτού και γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ των νομικών συμβούλων του Κέντρου και της κ. Τυριλή, για το αν είναι δυνατόν να πάρουμε άδεια ποτού στο Κέντρο, με την συνεργασία της. Κάτι όμως που είναι πολύ δύσκολο.

Όσον αφορά τα μέλη, να προσθέσουμε εδώ ότι το προηγούμενο έτος εγγράφηκαν 58 νέα μέλη στο Κέντρο, κάτι που προσθέτει δυναμισμό στη λειτουργία του και ειδικότερα 12 εξαυτών τον Ιανουάριο και 30 εξαυτών το Σεπτέμβριο του 2017.

Απεβίωσαν τέσσερα μέλη οι αείμνηστοι Ιωακείμ Φλεβοτομάς, Στέλλα Κυριάζη, Δημήτρης Μπούρας και Βασίλης Ρεπαπής, ενώ επαναπατρίσθηκαν στην Ελλάδα τρία μέλη, οι κυρίες Τσουνάκα Σταυρούλα, Αραπάκη Ερικέτη και Αργυρίου Βικτωρία.

Το 2017 η Παροικία μας και το Ελληνικό Κέντρο έχασε έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους της Παροικίας μας, τη Στέλλα μας, η οποία ευεργέτησε πολλαπλώς και επανειλημμένα όχι μόνο φορείς και σωματεία της παροικίας αλλά και όποιον πάροικο μεμονωμένα είχε οικονομική ανάγκη. Βεβαίως, ήδη από πέρυσι ανακηρύξαμε τη Στέλλα Κυριάζη ως Μεγάλη Ευεργέτιδα του Κέντρου και της αποδώσαμε τον τιμητικό τίτλο του Επίτιμου Μέλους. Και ποτέ δε θα ξεχάσουμε όχι μόνο τις ευεργεσίες της προς το Κέντρο αλλά προπάντων την καλή της την καρδιά, τη ζεστή κουβέντα της προς όλους μας τις σοφές συμβουλές της και το υψηλό εθνικό της φρόνιμα. Εκεί που είσαι τώρα Στέλλα να ξέρεις ότι η σκέψη και η αγάπη όλων μας είναι μαζί σου.

Θα παρακαλούσα γι’ αυτό να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους…”

Στον επίλογο της ομιλίας του ο κ. Νικόλαος Βαδής, επεσήμανε ότι το Κέντρο γίνεται διαρκώς στόχος ανώνυμων καταγγελιών, δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία του, επίσης ότι εξετάζεται η περίπτωση έκδοσης μηνιαίου πολιτιστικού περιοδικού καθώς και πρόταση συγκρότησης άτυπης ομοσπονδίας στην οποία κάθε σωματείο θα αντιπροσωπεύεται με τον Πρόεδρο της, ότι θα συνεδριάζουν με πρακτικά κάθε 6 μήνες και κει θα επιλύονται όλες οι πιθανές μεταξύ τους διαφορές.

 

Ευχαριστίες

Ευχαρίστησε, τέλος, τον κ. Αλέκο Καζαμία για την συμβολή του στο έργο ανακαίνισης του Κέντρου και, μαζί, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καϊρινών και Πολιτικό Μηχανικό κ. Μιχάλη Μπίσκο που επέβλεψε, κατόπιν εντολής της κ. Αικατερίνης Σοφιανού, την ανακαίνιση της κουζίνας του Κέντρου.

Κλείνοντας την ομιλία του, oΠρόεδρος του Κέντρου κ. Νικόλαος Βαδής, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη ΑΛεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρο Β΄, τον Έλληνα Πρέσβη στο Κάιρο κ. Μιχαήλ Διάμεση, τον Πρέσβη της Κύπρου στο Κάιρο κ.ΧάρηΜορίτση, το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας κ.ΓιώργοΔασκαλόπουλο, για τη βοήθειά του να λυθούν δύσκολα προβλήματα.

Ακόμα τον Αρχιεπίσκοπο του Σινά κ.κ. Δαμιανό, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή,  τον Πρόεδρο της Κυπριακής Αδελφότητας κ. Ανδρέα Μαυρομάτη, τον Επίτιμο Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου και της Κοινότητας κ. Νικόλαο Πολίτη, τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς της Αμπετείου και της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Ελληνικών σχολείων Καΐρου και, φυσικά, τους πολύτιμους συνεργάτες του κ.κ. Αντώνη Διαμαντίδη, Άγγελο Αθανασούλη, Δημήτρη Γαράουη, Νικόλαο Γουναρόπουλο (που παραιτήθηκε αλλά το ΔΣ δεν ενέκρινε την παραίτηση) και το Ν.Κάτσικα.

Επιβεβαιώνοντας την καλή διάθεση όλων και το φιλικό κλίμα της συνεδρίασης, αμέσως μετά ακολούθησε γεύμα όπου σερβιρίστηκαν νόστιμα παραδοσιακά ορεκτικά, χωριάτικη σαλάτα και ως κυρίως πιάτο, μουσακάς, από την σύγχρονη κουζίνα του ΕΚΚ με γεύση και μεράκι, όπως αρμόζει και αξίζει σε κάθε τραπέζι ελληνικής οικογένειας, σαν κι αυτή, δηλαδή, της Ελληνικής Παροικίας!

 

Χαιρετισμοί  επισήμων

Πατριαρχικός Επίτροπος και Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος:

“Πιστεύω σε ένα σώμα ο εγκέφαλος αποφασίζει και τα μέλη του σώματος εκτελούν κι από τη μέχρι τώρα δουλειά και την συμβολή των Παροίκων το Ελληνικό Κέντρο  πάει καλά…

Παρά τις αναποδιές, αυτά περί ποτού, είναι προτιμότερο ορισμένοι να πίνουν την μπύρα τους και όχι να καταγγέλλουν. Οφείλουμε να ομολογήσουμε το κόσμημα αυτό, με τησυμβολή βεβαίως, της κ.Σοφιανού, μπορεί να δημιουργήθηκεαλλάχρειάζεται να υπάρχουν και άνθρωποι, για να το στηρίζουν…

Παρακαλώ τους Παροίκους κι αυτήείναι μια παράκληση του Πατριάρχη μας, να στέκονται όλοιδίπλα σε όλα τα σωματεία, και ιδίως στο Ελληνικό Κέντρο μια από τις πιο όμορφεςελληνικές γωνιές στο ιστορικό κέντρο του Καΐρου. Και να παύσουν οι καταγγελίες, που γίνονταιαπό εμάς τους ίδιουςαπό τους Έλληνεςγίνονται…

Άκουσαεγγράφηκαν 50 νέαμέλη, έναςαπόαυτούςμαζί με τους υπόλοιπους και παλιότερα μέλη αν έρχονταν μια φορά την εβδομάδα, το Κέντρο θα πήγαινε πολύκαλύτερα. Είμαστεεύκολοι στο να κρίνουμε και όχι να βάζουμε πλάτη και να πάμεμπροστά…  Σας μεταφέρω τις ευλογίες του Πατριάρχη και εγώαπό την πλευρά μου σας εύχομαι καλή συνέχεια…”

Ο Γενικός Πρόξενος κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος:

“Όπως είπε κι ο Σεβασμιότατος πριν, το Κέντροπρέπει να διατηρηθεί ζωντανό και είναι προς όφελος της Παροικίας και της ψυχαγωγίας της να υπάρχει, και εμείς να εργαζόμαστε για την ενότητάτης Παροικίας, με ομόνοια, συνεργασία και συναντίληψη.

Γιατίμόνο με ομόνοια, συνεργασία και συναντίληψη παρ’ότι το επαναλαμβάνω σε κάθε ευκαιρία δεν χάνουν ποτέ την αξία τους οι απόψεις, αλλά με υπευθυνότητα, για νασυνεχίσουμε την πορεία και την παρουσίαμας εδώ, και όλα αυτά πρέπει να τεθούν με σοβαρότητα από όλους και αυτές οι αρχές να υπαγορεύουν την στάσηόλων μας.”

Ο Επιτετραμμένος Κυπριακής Πρεσβείας κ. Ανδρέας Καζάντες:

” Ευχαριστώ καταρχήν για την πρόσκλησή σας να παρευρεθώμαζί σας σε αυτό το υπέροχο Κέντρο και επ’ ευκαιρία να πω ότι, όπως σε κάθεοικογένειαπάντοτε θα υπάρχουναντίθετεςγνώμες, ιδέες και απόψεις…

Κι αυτήείναι η μικρήεικόνα, γιατί η μεγάλη εικόνα που πρέπειπάντα να βλέπουμε είναι πως ότιγίνεται να γίνεται προς όφελος του Ελληνισμού…”

Ο ΕιδικόςΓραμματέας του ΣΑΕ κ. Βασίλης Ζουέ: 

“Πρώτα απ’ όλα να σας μεταφέρω εκ μέρους του ΣΑΕ την σκέψη των μελών του ότιβρίσκονταιπάντοτε κοντά σας, και επειδήακούωπροτάσεις για ωραία και ευχαρίσταπράγματα, να σας πω ότι αν μπορώ και απ’ όπου μπορώ να συμβάλλω να πετύχουν αυτά, είμαιέτοιμος να βοηθήσω.

Συμφωνώντας με όσαείπεπιο πριν και ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. ΧρήστοςΚαβαλής, προτείνω να καθίσετε κάτω να βάλετε σε μια τάξη και μια σταθερότητα όλα τα θέματα και τα προβλήματα που σας απασχολούν, και εγώπροσωπικά όπου και όσομπορώ κι όπου μου ζητήσετε, είμαιέτοιμος να βοηθήσω.”

Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστος Καβαλής: 

“Δεν έχουμε όντως να χωρίσουμετίποτα… να προλάβουμε και να συμβάλουμεθέλουμε…Και άκουσα με μεγάληχαρά,  την πρόταση για άτυπηΟμοσπονδία. Να συγκεντρωνόμαστε, να βρισκόμαστε σε ένα κάλεσμα όπου δεν θα υπάρχειαπουσία κάποιου, και τότε θα δούμετο πώς θα το ονομάσουμε…

Εμείςθέλουμε να μαζεύουμε τον κόσμογύρω μας και όποιος δεν έρχεταιείναιμε δική τουευθύνη και επιλογή… Το Κέντρο κλήθηκε επανειλημμένα από την Κοινότητα και κώφευσε, δεν άκουσε… Στέλνουμε επιστολές και δεν απαντάτε, κι αυτό δεν ταιριάζει με το πνεύμα του Προέδρου, ίσως λέω φταίνε οι συνεργάτες σας, αλλάόταν ο Πρόεδρος λέει “να βρισκόμαστε να τα λέμε” οι άλλοι πρέπει να ακολουθήσουν.

Ιδιαίτερα όταν βάλλεστε από φίλια πυρά, όταν θέλουμε να έχουμε μια ασπίδα προστασίας μεταξύ μας, δεν μπορεί να μη μιλά ο ένας με τον άλλο. Δεν μπορεί να ορίζονται Επιτροπές, και να μην γράφεται αυτό στα Πρακτικά σας …Δεν μπορεί…

Δεν θέλω να το κάνω προσωπικό το θέμα…κι όμως, αυτό υπάρχει. Υπάρχει πλήρης από πέρυσι απαξίωση να απαντήσετε σε πολλά πράγματα τα οποία αν είχαν μπει σε μια τάξη, θα μπορούσατε να είστε πιο ισχυροί οικονομικά σήμερα απ’ ότι είστε. Βρέθηκε ένας ευεργέτης και έκανε αυτό το χώρο αξιοπρεπέστατο… Είναι όμως απαράδεκτο τα νούμερά σας να μην ξεπερνάνε αυτά του 2015… απαράδεκτο. Αυτό δεν είναι ευθύνη του εστιάτορα, ούτε του διευθυντή, είναι του Δ.Σ. του Κέντρου.

Το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, δεν είναι υποχρεωμένο να δίνει βοηθήματα, έχει υποχρέωση – αυτήν που είπατε και σεις κ. Πρόεδρε πιο πριν- να κάνει πολιτιστικές δραστηριότητες, να κάνει και εκδηλώσεις, να καλύψει κι άλλες Παροικίες, αλλά για να τα κάνει όλα αυτά πρέπει να είναι οικονομικά ισχυρό.

Γι’ αυτό μπαίνει ο διευθυντής, για να βαρύνεται με κάποια βάρη, τα όποια, τα μέλη του Δ.Σ. εκ των πραγμάτων δεν είναι εστιάτορες, δεν μπορεί και δεν είναιυποχρεωμένα να είναι ειδικευμένοι στην σίτιση, είναι ειδικευμένα στην Διοίκηση ενός σωματείου.

Ασχέτως προσώπων, το τονίζω αυτό, αυτή τη στιγμή έχετε μια τεράστια ευθύνη, γιατί σε αυτό το χώρο δεν έμπαινε άνθρωπος χωρίς γραβάτα… Μας είπατε πέρυσι, ότι θα κάνετε κάποια πράγματα αλλά αναλωθήκατε από τις καταγγελίες…

Αφήστε τους να καταγγέλλουν ….. και τι έγινε; που καταλήξατε;

Η δουλειά έπρεπε προχωράει ασχέτως καταγγελιών. Δεν το κλείνουμε επειδή μας κατήγγειλε κάποιος… Ας τον εκθέσουμε… Ας τους φέρουμε προ τετελεσμένων… Αλλά από την άλλη πλευρά, καλύτερα και πολύ ανώτερο είναι να μην το κάνετε αυτό, όπως και η Κοινότητα, δεν το έχει κάνει…αλλά να προχωρήσουμε τη δουλειά μας.

Ας μας βάζουνε τρικλοποδιές, εμείς να προχωράμε…Αυτή τη στιγμήπραγματικά σας λέω υπάρχουν πολλά θετικάσήμεραπου θα μπορούσατε να μεγιστοποιήσετε, όπως και του ποτού..

Δεν είναι τωρινό το θέμα και ποτέ δεν μιλάω χωρίς ντοκουμέντα, υπάρχει από την εποχή  του κ. Πολίτη… έκθεση του υπουργείου που γράφει μέσα “τι κάνατε με την άδεια του ποτού”.

Είναι παρατηρήσεις σαν κι αυτές που κάνανε στην Κοινότητα, παρατηρήσεις του Υπουργείου για το έτος 2012-13 να βρείτε και να δείτε τα ντοκουμέντα. Υπάρχει απάντηση του Κέντρου και οι 13 παρατηρήσεις έγιναν 8, μέσα σε αυτές τις 8 είναι και το ποτό.

Κάναμε εδώ συζητήσεις, και είπαμε ότι για να πάρειάδεια το Κέντρο … δεν θα την πάρει ποτέ, επειδή αυτός που μπορεί να την πάρει είναι ένας εστιάτορας, ο οποίος πρέπει να φορολογείται κλπ, κλπ.

Ο ρόλος του Κέντρου είναι να προβάλλει τον Ελληνισμό με την καλύτερη δυνατή εικόνα και σε αυτό η Κοινότητα θα είναι στο πλευρό σας.

Αναλωνόμαστε… κάναμε μια ολόκληρη συζήτηση, χάσαμε πάνω από μισή ώρα, γιατί δεν σηκώθηκε ένα τηλέφωνο να πει όλο αυτόν καιρό, “Ρε παιδιά τι γίνεται με αυτό το ποσό των 83 χιλιάδων, πριν τον προϋπολογισμό !!”

Ο καθένας λέει την φιλοσοφία του αβασάνιστα, ας μαζευτούμε ένα απογευματάκι..

Εγώ θέλω να τονίσω ότι η Κοινότητα θα είναι στο πλευρό σας, όπως και όλων των άλλων σωματείων, αρκεί να σέβεται ο ένας τον άλλον.

Κατ’ αρχήν να σέβεται την νοημοσύνη του άλλου, δεύτερον να βρισκόμαστε να τα λέμε και σας δεσμεύω ΤΩΡΑ να μου δώσετε μια ημερομηνία για να τα βάλουμε κάτω όλα τα θέματα του Κέντρου, με όσες γνώσεις έχω αποκτήσει και όσα στοιχεία διαθέτω,για την προστασία αυτού του χώρου, και μάλιστα υπό την αιγίδα μάλιστα του Έλληνα Γενικού Προξένου…”

Κλίνω λέγοντας πως στόχος μας είναι το καλό της παροικίας αυτό να μας ενώνει.

 

Αρέσει σε %d bloggers: