Με τη συμμετοχή Υπουργών Εξωτερικών μεταξύ αυτών και της Αιγύπτου και υψηλόβαθμων αξιωματούχων από 25 άλλες χώρες της Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, παρατηρητών από τo Bιετνάμ, Ινδονησία και Κολομβία και αντιπροσωπείες Οργανισμών Συνεργασίας Αραβικών χωρών ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 η 3η Διεθνής Διάσκεψη της Ρόδου, για την Ασφάλεια και Σταθερότητα.

Στην Διάσκεψη στην οποία θα προεδρεύει ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, θα αναλυθούν και θα εκτιμηθούν, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι τρέχουσες προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή και να πραγματοποιήσουν ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση της ιδέας που τέθηκε, κατά την 2η Διάσκεψη της Ρόδου, για ένα σχήμα διαλόγου και συνεργασίας για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή αναζητώντας, ταυτόχρονα, νέους τρόπους ενίσχυσης της περιφερειακής συνεργασίας, σε ποικίλους τομείς.

Ειδικότερα, συνεχίζει η ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ, η Διάσκεψη θα έχει ως θέμα την διαμόρφωση μιας θετικής ατζέντας για την σταθερότητα και την ευημερία (The Spirit of Rhodes: Shaping and Positive Agenda for Stability and Prosperity) με την εξέταση των γεωπολιτικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο (θέμα Πρώτης Συνεδρίασης σήμερα) και συνεχίζοντας, με την συζήτηση για την διαμόρφωση μιας νέας δομής ασφαλείας (θέμα Δεύτερης σημερινής επίσης, Συνεδρίασης).

Αναγνωρίζοντας την σημασία της σύγχρονης οικονομικής ανάπτυξης για την περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία, η Τρίτη Συνεδρίαση (αύριο Παρασκευή) θα εστιάσει την προσοχή της στην αναζήτηση τρόπων συνεργασίας, σε θέματα ψηφιακής οικονομίας τον συντονισμό της οποίας θα έχει ο Έλληνας αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς.

Αρέσει σε %d bloggers: