ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
22/06/2018
Ευλογία Πατριάρχη στους διοικητές των πολεμικών πλοίων Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου
24/06/2018
Show all

Μαζί και η Κύπρος, στην κοινή άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου “Μέδουσα 2018”

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες, σχετικά με τη μεγάλη κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου καθώς έγινε γνωστό πριν από λίγο ότι, στις ασκήσεις αυτές με την κωδική ονομασία “Μέδουσα 2018” που ξεκινούν χαράματα της Δευτέρας 25 Ιουνίου, θα συμμετάσχει, τελικά, και η Κύπρος!

Στην άσκηση αυτή, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, οι Κυπριακές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν με ένα πλοίο ανοικτής θάλασσας καθώς και με προσωπικό Ειδικών Δυνάμεων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, προσκείμενες στο Ελληνικό ΥΠ.ΕΘ.Α, η απόφαση αυτή δεν αποκλείεται να έχει σχέση με τη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου κ.κ.Πάνου Καμμένου και Σάββα Αγγελίδη που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, στη Λάρνακα, οπότε και κρίθηκε να λάβει και η ίδια η Κύπρος, μέρος σε αυτήν.

Να σημειωθεί εδώ ότι, στην άσκηση “Μέδουσα 2018” θα συμμετέχουν ως παρατηρητές οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιταλία και άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων ήταν μέχρι και πριν από λίγες ώρες και η Κύπρος, πριν αλλάξουν τα δεδομένα και, εν τέλει, με τη σύμφωνη γνώμη και της Αιγύπτου, να ενσωματωθεί στην παραπάνω άσκηση.

Τελευταίες μάλιστα πληροφορίες, κάνουν λόγο για ιδιαίτερα αναβαθμισμένη συμμετοχή τόσο της Ελλάδας όσο και της Αιγύπτου η οποία θα λάβει μέρος, με 1 ελικοπτεροφόρο πλοίο,  2 φρεγάτες, 1 υποβρύχιο, 2 πυραυλάκατους, 6 αεροσκάφη F 16, επίσης, 2 αεροσκάφη RAFALE, 1 αεροσκάφος Ε2, 1 ελικόπτερο και προσωπικό Ειδικών Δυνάμεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, πριν από λίγη ώρα, από το Ελληνικό ΓΕΕΘΑ, η κοινή Τριμερής, πλέον, άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου και Κύπρου “Μέδουσα 2018” περιλαμβάνει: εκτός των άλλων, φάσεις δραστηριοτήτων εν όρμω, στη Ναυτική Βάση της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου αλλά και εν πλω, καθώς και στη θαλάσσια περιοχή βορείως της Αλεξάνδρειας, εντός του FIR της Αιγύπτου.

Αρέσει σε %d bloggers: