Στο γραφείο της Υφυπουργού Παιδείας κα. Μερόπη Τζούφη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων των Ελληνικών Σχολείων στην Αίγυπτο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου εκ μέρους της Αχιλλοπουλείου  Σχολής, τον Διαχειριστικό Δ/ντή της Αμπετείου Σχολής κ.Ν.Βαδή και τους  εκπροσώπους των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ.κ. Σπυρίδωνα Κλαδάκη και Εδμόνδο Κασιμάτη. Από πλευράς Υπουργείου Παιδείας συμμετείχαν ο Δ/ντής του ιδιαιτέρου γραφείου της Υφυπουργού κ.Νταής και η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής Δρα. Μαριέττα Κουμαριανού και εκ μέρους του Υφυπουργού Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ ο Πρέσβης κ.Χρήστος Δημητρίου.

Η Υφυπουργός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή άκουσε τα θέματα που της έθεσαν οι συμμετέχοντες με βασικότερα και πιο ουσιαστικά αυτά που της έθεσε ο κ. Καβαλής, της επίσπευσης κάθε χρόνο των διαδικασιών προκήρυξης πρόσκλησης όσων εκπαιδευτικών επιθυμούν να αποσπαστούν στα σχολεία του εξωτερικού, προτείνοντας η διαδικασία να ξεκινάει από τον Ιανουάριο όπως επίσης την επαναφορά της Αιγύπτου στις χώρες ειδικών συνθηκών όπως ήταν παλαιότερα για να μειωθούν τα προβλήματα μέχρι της πλήρους αναβάθμισης του συστήματος που μελετά η κα. Τζούφη και οι συνεργάτες της. Παράλληλα  έδωσε έμφαση στην κοινή προσπάθειας όλων των παροικιακών φορέων  και της Εκκλησίας που είναι η διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού μας. Παράλληλα  χαρακτήρισε πολύ σημαντική αυτήν την ημέρα με τη σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, ευχόμενος τα καλύτερα στο μέλλον.

Η ΕΚΚ έχοντας διαγνώσει  έγκαιρα τις αδυναμίες του συστήματος στην πλήρωση των ετήσιων κενών σε εκπαιδευτικούς, ξεκίνησε από την αρχή του έτους σειρά προσωπικών επαφών στην Ελλάδα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εν συνεχεία κατέθεσε γραπτές προτάσεις που σκοπό τους έχουν να καθιερώσουν μια ομαλή διαδικασία πλήρωσης των εκπαιδευτικών κενών.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, τόνισε πως τα ελληνικά σχολεία στην Αιγύπτου θα λειτουργήσουν φέτος γρήγορα, αποδίδοντας εύσημα για το θέμα αυτό στις γρήγορες προσπάθειες τόσο της Υφυπουργού Παιδείας κας Μερόπης Τζούφη όσο και τη μεγάλη στήριξη και ενδιαφέρον του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουΐκ.

Ο Διαχειριστικός Δ/ντής της Αμπετείου Σχολής Καΐρου κ. Νικόλας Βαδής ευχαρίστησε την κα Τζούφη για την έγκαιρη έγκριση των παρατάσεων των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών.

 

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: