Ο διακεκριμένος καθηγητής Γιάννης Φουρτούνας μιλά στο κανάλι «4ε» για την Αλεξάνδρεια των Ελλήνων. Η συνέντευξη θα προβληθεί την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, στις 21.20 (ώρα Ελλάδας και στις 20.20 ώρα Αιγύπτου).

Στην συνέντευξη αυτή ο Γ. Φουρτούνας αναφέρεται στην Αλεξάνδρεια κάνει ιστορική αναδρομή, από το κτίσιμό της έως και τις ημέρες μας. Επίσης ο κ. Φουρτούνας, αναφέρεται διεξοδικά στην Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας και συζητά με την δημοσιογράφο Ερατώ Ζέλιου για τη διαχρονική παρουσία των Ελλήνων στην «Μεγάλη Πόλη». Αναφέρεται όμως και σε μεγάλα ιστορικά θέματα και απαντά εάν πυρπολήθηκε ή όχι η περίφημη βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απάντησή του για το σημείο που ετάφη ο Μέγας Αλέξανδρος.

Ο συγγραφέας Γιάννης Φουρτούνας είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Al Azhar στο Κάιρο, διδάσκει στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Κάιρο και σε ινστιτούτα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας. Επίσης, είναι μέλος και στέλεχος της ΕΚΚ εδώ και πολλά χρόνια.

Το βιογραφικό του Γιάννη Φουρτούνα, ο οποίος σπούδασε μεταξύ άλλων, νομικές και οικονομικές επιστήμες, θεολογία, βυζαντινή μουσική, παλαιογραφία, ανατολικές γλώσσες και Κοπτολογία μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ.

Note: Για όσους δεν έχουν COSMOTE TV μπορούν να δουν τη συνέντευξη στον υπολογιστή, στο tablet και το smartphone, αναζητώντας στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα του 4ε και να επιλέξουν την LIVE προβολή.

Αρέσει σε %d bloggers: