Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, συνεχίζει την επίσημη επίσκεψή του στο στην Εκκλησία της Πολωνίας.

Σε κάθε ναό και μοναστήρι που μεταβαίνει οι πιστοί του επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή.  Συγκεκριμένα, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας του Αποστόλου Μάρκου, μετέβη με τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας Σάββα, στην Ι.Μ. Μάρθας και Μαρίας στην περιοχή Γκραμπάρκα.

Επίσης, τέλεσε με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Πολωνίας τη Θεία Λειτουργία, στον Ι.Ν Γενεσίου της Θεοτόκου στο Μπιέλσκ Ποτλάνσκι, παρουσία του Δημάρχου και όλων των τοπικών αρχών.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο κ. Σάββας καλωσόρισε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο στην Πολωνία και αναφέρθηκε στην ιστορία και την προσφορά του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ανά τους αιώνες.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας από την πλευρά του ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή που του επιφυλάχθηκε. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο σημαντικό Ιεραποστολικό ρόλο και το έργο του Πατριαρχείου στην Αφρικανική Ήπειρο. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των Προκαθημένων.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Πατριάρχης μετέβη την γυναικεία Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Ζβιέρκι, όπου στο Καθολικό της Μονής, που τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Παιδομάρτυρος Γαβριήλ. Εκεί τελέσθηκε Δοξολογία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πολωνία, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, μετέβη και στον ναό του Αγ. Νικολάου στο Μπιαλιστόκ όπου τον υπεδέχθη ο επιχώριος Αρχιεπίσκοπος Μπιαλιστόκ και Γκντάνσκ.

Αρέσει σε %d bloggers: