Για την εξέλιξη των έργων αποκατάστασης του εμβληματικού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ενημερώθηκαν την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, η μεγάλη ευεργέτιδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Μιχαήλ – Χρήστος Διάμεσης, ο Πρόεδρος της ΕΚΚ κ. Χρήστος Καβαλής και η Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ και προϊσταμένη της εφορίας ναών κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, από τον πολιτικό μηχανικό κ.Μιχάλη Μπίσκο.

Ο κ. Μπίσκος μίλησε για τη δεύτερη φάση των έργων αποκατάστασης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά στην εξωτερική μορφή του ναού, ο οποίος θα αλλάξει στην κυριολεξία όψη. Όπως είπε, θα γίνουν επισκευές στο περιμετρικό περίβλημα, στο κωδωνοστάσιο και τους εξωτερικούς τοίχους του ευρύτερου οικοπέδου.

Επίσης, θα επισκευαστούν όλα τα αποσαθρωμένα επιχρίσματα, οι ρωγμές που υπάρχουν στην κόγχη του ιερού, θα καθαιρεθεί ο περιμετρικός δακτύλιος που έχει διαβρωθεί, θα επισκευαστούν τα ξύλινα και μεταλλικά κουφώματα, τα μάρμαρα και η νότια κύρια είσοδος.

Με κεραμίδια θα αντικατασταθούν τα φύλα αμιάντου της σκεπής θα επισκευασθούν οι εξωτερικοί δοκοί και τα αποσαθρωμένα αρχιτεκτονικά στοιχεία περιμετρικά του ναού, του κωδωνοστασίου και του μεταλλικού κιγκλιδώματος. Μετά τις εργασίες θα βαφτεί εξωτερικά ο ναός.

Σημειώνεται ότι πρώτη φάση του έργου περιελάμβανε την κατασκευή έργων υποδομής περιμετρικά του ναού.

Έγινε δηλαδή η τοποθέτηση νέου αποστραγγιστικού δικτύου, μονώθηκαν για την υγρασία τα θεμέλια και παράλληλα κατασκευάσθηκε νέο δίκτυο αποχέτευσης των λυμάτων.

 

 

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: