Από τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου ξεκίνησε τις επαφές του στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ. Ο κ. Κουίκ συνοδευόταν κατά την επίσκεψή του στην Ε.Κ.Κ από τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Μιχαήλ – Χρήστο Διάμεση και τον Πρόξενο κ. Γιώργο Δασκαλόπουλο.

Επρόκειτο για την πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών στα Γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου γεγονός που τόνισε και ο πρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστος Καβαλής, ο οποίος τους υποδέχθηκε.

Ο κ. Καβαλής έθεσε στον υφυπουργό Εξωτερικών τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τους Έλληνες της Αιγύπτου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Κουίκ στα γραφεία της Ε.Κ.Κ συζητήθηκαν συνταξιοδοτικά θέματα και ζητήματα που αφορούν τις άδειες παραμονής των Ελλήνων που γεννήθηκαν στην Αίγυπτο. Επίσης, τέθηκαν επί τάπητος η εξέλιξη της ένταξης του Ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου στον ΕΟΠΠΥ και θέματα της Ελληνικής Παιδείας στην Αίγυπτο.

Εκτός από τα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες της Αιγύπτου ο κ. Καβαλής μίλησε στον κ. Κουίκ και στους κ. κ. Διάμεση και Δασκαλόπουλο για τους μεγάλους ευέργέτες της Ε.Κ.Κ, αντικείμενα και πορτρέτα των οποίων βρίσκονται στο κτήριο της Εmad El Din.

Στη συνέχεια ο κ. Καβαλής πήγε στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου προκειμένου να παρακολουθήσει την ομιλία του κ. Κουίκ.

Αρέσει σε %d bloggers: