Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας Αιγύπτου και οι τριμερείς σε σχέση με την Κύπρο, ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου κ. Χρήστος Καβαλής στον αιγυπτιακό τηλεοπτικό σταθμό “Extra”.

O κ. Καβαλής είπε ότι υπάρχουν πολλοί τομείς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, εκτός των γνωστών όπως της άμυνας της καταπολέμησης της τρομοκρατίας της και της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων. Συγκεκριμένα πεδίο συνεργασίας, υπάρχει στον τουρισμό, τον πολιτισμό και το εμπόριο, γεγονός που όπως είπε ο κ. Καβαλής, θα ενισχυθεί περισσότερο όταν υπάρξει καλύτερη ακτοπλοϊκή – ναυτιλιακή σύνδεση των χώρων. Ο κ. Καβαλής, χαρακτηρισε επίσης, πολύ συμβολική επιλογή της Κρήτης για την Tριμερή Σύνοδο , καθώς οπως είπε, αποτελεί το κέντρο ενός νοητού άστρου που συνδέει τις τρεις χώρες.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, είπε ότι δεν είναι ανταγωνιστικές καθώς οι επισκέπτες μπορούν να παραθερίσουν το χειμώνα στην Αίγυπτο στα καταπληκτικά παράλια της Ερυθράς Θάλασσας αλλά και το καλοκαίρι επισκεπτόμενοι την Ελλάδα και Κύπρο να κάνουν διακοπές και στην Αίγυπτο αρκεί η πρόσβαση να γίνει πιο εύκολη.

Δείτε το video της συνέντευξης:

Αρέσει σε %d bloggers: