Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συνεχίζοντας την πρώτη του ποιμαντική περιοδεία στην Ακτή Ελεφαντοστού, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 μετέβη στην πόλη Ακορέ, συνοδευόμενος από τον οικείο Μητροπολίτη Άκκρας κ. Νάρκισσο.

Εκεί τον υποδέχτηκε εκ μέρους της πολιτείας ο δήμαρχος, οι παραδοσιακοί τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωπος του στρατού, εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας, ο Μουφτής της περιοχής, ο κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας, Ορθόδοξοι πιστοί και πλήθος κόσμου.

Ο δήμαρχος στο καλωσόρισμά του εξέφρασε την μεγάλη χαρά όλων των κατοίκων της πόλης που, για πρώτη φορά, την επισκέπτεται ένας θρησκευτικός ηγέτης, κι αυτό το θεωρούν όλοι μεγάλη τιμή. Δεσμεύτηκε δε πως η τοπική κοινωνία θα είναι πάντα αρωγός στο έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε όλους για την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν και τόνισε πως πάντα θα προσεύχεται για τους κατοίκους της φιλόξενης χώρας της Ακτής, για να βασιλεύει η ειρήνη του Θεού σε αυτήν την όμορφη χώρα, να υπάρχει πάντοτε ευημερία και όλοι μαζί να εργαστούν σκληρά για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο στα μικρά παιδιά.

Στην συνέχεια, ο Πατριάρχης κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του νέου Ιεραποστολικού Κέντρου στην πόλη Ακορέ, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει ναό, σχολείο και κλινική.

Αργά το απόγευμα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας παρέστη σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Daniel Ayissi Aka, με την παρουσία υπουργών της Κυβερνήσεως, πρέσβεων, των κληρικών της Μητροπόλεως και Ορθόδοξων πιστών.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου 2018, ο Μακαριώτατος ολοκλήρωσε την ποιμαντική του επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Άκκρας και αναχώρησε για την Σιέρρα Λεόνε, για να πραγματοποιήσει την δεύτερή του ποιμαντική επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Γουινέας.

Στο αεροδρόμιο ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τη φιλοξενία, τον Πρέσβη της Αιγύπτου και τους κληρικούς. Ευχαρίστησε, τέλος και τον τον οικείο Μητροπολίτη κ. Νάρκισσο, για την άψογη προετοιμασία της επισκέψεως του και για το πνευματικό έργο που επιτελεί στην επαρχία του.

Αρέσει σε %d bloggers: