Για τους στόχους και τα σχέδια του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Πτολεμαίος ο Α΄, μιλά στο «Νέο Φως», η πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Δρ. Λιλίκα Θλιβίτου.

Σε ότι αφορά τη σχέση με την Ε.Κ.Κ επισημαίνει ότι στόχος της είναι να υπάρξει συνεργασία και σταθερός συντονισμός των δύο φορέων.

Κυρία Θλιβίτου, ποιος είναι ο σκοπός του Συλλόγου;
«Ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Πτολεμαίος ο Α΄, πρεσβεύει την κοσμοπολιτική παράδοση του οικουμενικού Ελληνισμού και όλης της Αλεξανδρινής ζωής, με διαλέξεις και εκδηλώσεις λογοτεχνικὲς, λαογραφικές, ή των θεωρητικών και θετικών επιστημών, αλλά και κάθε καλλιτεχνικής μορφής. Ο Σύλλογος είναι σταθερά προσανατολισμένος στην καλλιέργεια της ειρηνικής και δημιουργικής συνεργασίας ανθρώπων διαφορετικών παραδόσεων».

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το προσεχές μέλλον;
«Στόχος μας είναι να συνεργαστεί ο σύλλογος με όλους τους φορείς και συλλόγους του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού εντός και εκτός Αιγύπτου καθώς επίσης και με τα πολιτιστικά ιδρύματα του Ελληνικού χώρου και του απόδημου Ελληνισμού για τα εθνικά ή διεθνή πολιτιστικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Αλεξάνδρεια και το Κάιρο της Αιγύπτου».

Ποια η σχέση σας με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου;
«Η επιθυμία μας για μία στενή συνεργασία ώστε με βάση το καταστατικό του Συλλόγου μας, να προκύψει ένας σταθερός συντονισμός των ιστορικών μας φορέων. Να έχει ως στόχο στην προαγωγή των ανθρωπιστικών αρχών και της ειρήνης μέσα από την οικουμενική πολιτιστική συμβολή των συγχρόνων Αιγυπτιωτών Ελλήνων, τόσο από τις δύο πατρίδες μας Ελλάδα και Αίγυπτο όσο και διεθνώς».

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο “Νέο Φως”, την εφημερίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου, στις 12 Νοεμβρίου 2018 (φύλλο 686).

Αρέσει σε %d bloggers: