Συνέντευξη στην «Φωνή της Ελλάδος» της Κρατικής Ραδιοφωνίας και ειδικότερα στην εκπομπή «Κουβέντες Μακρινές» που παρουσιάζει η κ. Νατάσσα Βησσαρίωνος παραχώρησε ο πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστος Καβαλής.

Συγκεκριμένα ο κ. Καβαλής αναφέρθηκε στις εργασίες αποκατάστασης που γίνονται στον εμβληματικό για την ελληνική παροικία, ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο με την καθοριστική συμβολή της Μεγάλης Ευεργέτιδας, κ. Αικατερίνης Σοφιανού Μπελεφάντη.


Ο κ. Καβαλής, μίλησε επίσης για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ε.Κ.Κ προκειμένου να ενταχθεί στον ΕΟΠΠΥ, το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα Ελληνικά σχολεία της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου και στα κίνητρα που δίνονται στους εκπαιδευτικούς  προκειμένου να έλθουν στην Αίγυπτο.

Χαρακτήρισε αναγκαία  την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού όχι για να ρυθμίζουν το πολιτικό περιβάλλον στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος αλλά για να έχουν εκπροσώπηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μίλησε για την ανάγκη επανασύστασης του ΣΑΕ, για το σπουδαίο έργο που επιτελεί το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου. Αναφέρθηκε και στα προβλήματα στελέχωσης των ελληνικών σχολείων με εκπαιδευτικούς για την καθυστέρηση της καταβολής των συντάξεων.

Αρέσει σε %d bloggers: