Με κατάνυξη γιόρτασαν οι Έλληνες του Καΐρου τα Εισόδια της Θεοτόκου.

Τόσο την παραμονή της Θεομητορικής Εορτής στις 20 Νοεμβρίου όσο και ανήμερα στις 21 Νοεμβρίου 2018, ο ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου που βρίσκεται στο Σπετσεροπούλειο Ίδρυμα εκεί που στεγάζονται η Αχιλλοπούλειος και η Αμπέτειος Σχολή, ήταν κατάμεστος από πιστούς κάθε ηλικίας που ήρθαν για να προσευχηθούν και για να εορτάσουν τη μεγάλη Θεομητορική Εορτή.

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που έγινε ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Ο ιεράρχης μίλησε στους πιστούς – και ιδιαίτερα στους μαθητές της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου που ήρθαν να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία και να λάβουν την Θεία Κοινωνία – για τη σημασία της μεγάλης εορτής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νικόδημος προσέφερε άρτο σε όλους τους πιστούς και τους έδινε ευχές και την ευλογία του.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου προσέφερε κεράσματα.

Τόσο την παραμονή της Θεομητορικής Εορτής όσο και ανήμερα, παρόντες στις λατρευτικές εκδηλώσεις ήταν ο Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Τάσος Αναστασίου, ο διευθυντής της Αχιλλοπουλείου Σχολής κ. Γιώργος Ψάνης, της Αμπετείου κ. Χρήστος Παπαθανασίου, εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές όλων των ηλικιών.

Επίσης, έντονη ήταν για άλλη μια φορά και η συμμετοχή της Ε.Κ.Κ στις χριστιανικές λατρευτικές εκδηλώσεις καθώς μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής παρακολούθησαν τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία.

Συγκεκριμένα, το παρόν τους έδωσαν: Η Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η Επόπτρια Γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη – Ζουέ, οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ. Λεωνίδας Φοντριέ και κ. Στέλιος Χαλκιάς.

* H Ελληνική Κοινότητα Καΐρου κατά τη διάρκεια των λατρευτικών εκδηλώσεων για τα Εισόδια της Θεοτόκου τροφοδοτούσε με συνεχή ροή όλους τους λογαριασμούς στα socia media ( facebookinstagram και twitter ) και το YouTube που διαθέτει.

Αρέσει σε %d bloggers: