Στις 09.00 το πρωί της Κυριακής 25 Νοεμβρίου 2018, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάζ Αλ Σίσι, θα τελέσει τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης του Καΐρου ΙCT που πραγματοποιείται από τις 25 έως τις 28 Νοεμβρίου στο Ιnternational Exhibition Center (EIEC).

Την Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς, ο οποίος έρχεται σήμερα Σάββατο στο Κάιρο, συνοδευόμενος από τους δύο γενικούς γραμματείς του ΨΗΠΤΕ. Τον Αιγυπτιώτη Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργο Φλωρεντή και τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής κ. Στέλιο Ράλλη.

Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, ο κ. Παππάς θα περιηγηθεί στην Έκθεση και θα επισκεφθεί το κοινό περίπτερο που έχουν Ελλάδα, Αίγυπτος και Κύπρος.

Το απόγευμα θα επισκεφθεί την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου. Ο κ. Παππάς θα φτάσει στις 16.00 στο Σπετσεροπούλειο Ίδρυμα, εκεί όπου στεγάζονται η Αχιλλοπούλειος και η Αμπέτειος Σχολή. Θα δει από κοντά το εμβληματικό κτήριο και θα επισκεφτεί τις αίθουσες, όπου και θα συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Τον Υπουργό θα ξεναγήσει ο πρόεδρος της ΕΚ.Κ κ. Χρήστος Καβαλής ο οποίος θα τον ενημερώσει και για τα θέματα που απασχολούν τον Ελληνισμό του Καΐρου και γενικότερα της Αιγύπτου.

Την επομένη, στο ξενοδοχείο που διαμένει θα πραγματοποιήσει διμερή συνάντησή με τον Αιγύπτιο ομόλογό του υπουργό Επικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφορικής, Δρ. Αμρ Ταλαάτ, και τριμερή παρουσία και της Κύπριας υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Βασιλικής Αναστασιάδου.

Αρέσει σε %d bloggers: