Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του «Ευγενίδιου», ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων (ΣΑΕ), ‘έσβησε” την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, τα 85 κεράκια από την ίδρυσή του.

Η εκδήλωση περιλάμβανε απολογισμό των δράσεων της τελευταίας πενταετίας αλλά και ανασκόπηση της ιστορίας των 85 χρόνων από την ίδρυσή του.

Επίσης τονίσθηκε η ανάγκη το ΣΑΕ να παραμείνει και στο μέλλον ο θεματοφύλακας του Αιγυπτιωτισμού στο μέλλον.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου, μέσω του εκπροσώπου της Ε.Κ.Κ στην Αθήνα κ. Χρίστη Θωμαΐδη έστειλε τον εξής χαιρετισμό:

«Η Ε.Κ.Κ βρίσκεται τα τελευταία τουλάχιστο 20 χρόνια στο πλευρό του ΣΑΕ που τον θεωρεί η συνέχεια της στην Ελλάδα, και παρακολουθεί στενά την αξιόλογη φιλανθρωπική και πολιτιστική δράση του. Η στήριξη αυτή έχει καταστεί στη συνείδηση όλης της ΔΕ και του προέδρου της ως ελάχιστη υποχρέωση στους Αιγυπτιώτες αδελφούς μας.

Η Ε.Κ.Κ δεν έπαψε ποτέ να βοηθά το ΣΑΕ – και παρά τις καταγγελίες πως στέλνουμε παράνομα ποσά στην Ελλάδα – η Ε.Κ.Κ συνέχισε να το κάνει… Και βέβαια λόγω της άψογης συνεργασίας της Ε.Κ.Κ με τον Πρόεδρο και το  Δ.Σ του ΣΑΕ και της διάφανης διαχείρισης τόσο στην τραπεζική αποστολή από το Κάιρο  όσο και στα παραστατικά που πιστοποιούσε ο ΣΑΕ στο Αιγυπτιακό Προξενείο της Αθήνας, όχι μόνο η Ε.Κ.Κ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα αλλά διαθέτει σήμερα γραπτή έγκριση των Αιγυπτιακών αρχών να συνεχίσει την αποστολή του ποσού όπως έκανε, δείγμα της εμπιστοσύνης των Αιγυπτιακών αρχών στην Ε.Κ.Κ – κατόπιν όλων των ελέγχων – αλλά και την αγάπη τους για τους Αιγυπτιώτες, γεγονός που μας υποχρεώνει να ευχαριστήσουμε την Αιγυπτιακή Κυβέρνηση για αυτό.

Μεγάλη μας ευχή λοιπόν είναι να συνεχίσει ο ΣΑΕ το τεράστιο έργο του με επίκεντρο τον Αιγυπτιώτη , με την διακριτικότητα και τον σεβασμό που δείχνει αλλά και μεταλαμπαδεύοντας τις αρχές αυτές στη νέα γενιά που αν και δεν γεννήθηκε στην Αίγυπτο, μέσα βαθιά στην ψυχή της υπάρχει η Αιγυπτιώτικη φινέτσα και ανατροφή, και αυτή είναι ένας πυρήνας που μπορεί να αποτελέσει βάση και για το μέλλον! Ας χτίσουμε λοιπόν σε αυτή την βάση ευχόμενοι να τα 100στίσει».

Tέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση για τα 85 χρόνια του ΣΑΕ παραβρέθηκε και ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Ανδρέας Γιόσρι.

Αρέσει σε %d bloggers: