Αναβλήθηκε η συζήτηση στην Ιεραρχία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για το Ουκρανικό λόγω της έκρυθμης πολιτικής κατάστασης που επικρατεί.

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο ξημερώματα της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου 2018, τονίζεται ότι η σχετική ενημερωτική εισήγηση του Μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ. Μακάριου αναβλήθηκε λόγω της έκρυθμης πολιτικής καταστάσεης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, στην εισήγησή του πρότεινε πρότεινε, μεταξύ άλλων, να εξετάσει η Ιεραρχία τη δημιουργία Ταμείου Μισθοδοσίας Αφρικανικού Κλήρου.

Συγκεκριμένα πρότεινε να διερευνηθούν κατά τη νέα εκκλησιαστική περίοδο τα εξής θέματα:

α) Ανανέωση και εκσυχρονισμός του Καταστατικού Χάρτη και των Κανονισμών του Πατριαρχείου, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του Αφρικανικού χώρου και τις ανάγκες της εποχής.
β) Εξερεύνηση της δυνατότητος δημιουργίας Ταμείου Μισθοδοσίας Αφρικανικού Κλήρου.
γ) Δημιουργία κεντρικής Μ.Κ.Ο. του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, με παραρτήματα σε όλες τις Επαρχίες του Θρόνου, για την αρτιοτέρα συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς, σε τομείς υγείας, εκπαιδεύσεως, φιλανθρωπίας και έργων κοινής ωφελείας.

Οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου κατέληξαν με τις Ακολουθίες των Μεγάλων Μηνυμάτων των νεοεκλεγέντων Θεοφιλεστάτων Εψηφισμένων του Θρόνου.

Στις 26 Νοεμβρίου 2018, την πρώτη ημέρα συνεδρίασης της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, το ανώτατο διοικητικό όργανο της Δευτερόθρονης Εκκλησίας, εξέλεξε δύο νέους Μητροπολίτες και πέντε νέους Επισκόπους.

Οι νέοι Μητροπολίτες και Επίσκοποι του Αλεξανδρινού Θρόνου

Στην αρχή της συνεδρίασης ανεγνώσθησαν οι Πατριαρχικοί Τόμοι ιδρύσεως της Μητροπόλης Κανάγκας και των νεοσύστατων Επισκοπών: Μαλάουι, Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας, Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, Γκόμας και Κισανγκάνι.

Στη συνέχεια έγινε η πλήρωση της κενωθείσης Μητροπόλης Αξώμης και των νέων Επισκοπών Μαλάουι, Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας, Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.

Νέος Μητροπολίτης Αξώμης εξελέγη ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Δανιήλ Μπιάζης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ενώ Μητροπολίτης Κανάγκας ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Θεοδόσιος Τσιτσιβός.

Νέοι Επαρχιούχοι Επίσκοποι εξελέγησαν: Επίσκοπος Μαλάουι ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Φώτιος Χατζηαντωνίου, Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Σίλβεστρος Κισίτου, Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Πρόδρομος Kατσούλης.

*Ολόκληρο το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας μπορείτε να το διαβάσετε στο έγγραφο που επισυνάπτεται:

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΥΠΟΥ 2018

Αρέσει σε %d bloggers: