Στις 4 Δεκεμβρίου 2018 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β, χοροστάτησε κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στην εορτάζουσα Ι.Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τέλεσε επίσημα εγκαίνια της εκ βάθρων ανακαινισμένης Μονής του Οσίου Σάββα, η οποία είχε υποστεί εσωτερικά και εξωτερικά, σε όλους τους χώρους, ανεπανόρθωτες στατικές και υλικές φθορές, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Συγκινημένος ο Πατριάρχης, αναφέρθηκε στις ανακαινίσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν, λέγοντας πως έγιναν επί των Πατριαρχών Αλεξανδρείας Νικολάου του Στ΄ και Πέτρου Ζ΄, με τη συνδρομή της Ιεράς Μονής Κύκκου της Κύπρου.

Ο Πατριάρχης συγκινημένος ευχαρίστησε, τόσο τον Μητροπολίτη Άκκρας κ. Νάρκισσο, Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, για την εποπτεία και την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, όσο και τον Προϊστάμενο της Μονής, Θεοφιλ. Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο, για την χρηματοδότησή του, με συνδρομές ευσεβών πνευματικών του τέκνων, τους απένειμε δε Ευεργετήριο Πατριαρχικό Γράμμα, για την συνεισφορά τους αυτή.

Αρέσει σε %d bloggers: