Στην περιοχή Ζαμάλεκ, βρίσκεται ένα μοναδικής αισθητικής κτήριο,  ένα «ζωντανό» μουσείο.  Είναι η οικία του Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο, κ. Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Πρόκειται για το ιστορικό κτήριο που υπήρξε η έδρα της εξόριστης Κυβέρνησης της Ελλάδος και η κατοικία της τέως βασιλικής οικογένειας, κατά την περίοδο 1941 – 1944.

Ο Έλληνας Πρέσβης, άνοιξε το σπίτι του, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 και υποδέχθηκε τους λιλιπούτειους μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής για να του πουν τα κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Ο κ. Διάμεσης, τραγούδησε και αυτός μαζί τους, τους διάβασε παραμύθια, στόλισε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με στολίδια που δημιούργησαν οι μαθητές του Δημοτικού.

Όταν όμως άρχισαν να κουράζονται από το παιχνίδι και τα τραγούδια, ο κ. Διάμεσης οδήγησε τους μαθητές και τους καθηγητές στο μπουφέ, ο οποίος ήταν γεμάτος με εδέσματα.

Ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο έκανε και μια… εξομολόγηση. Αποκάλυψε ότι τον ελεύθερο χρόνο του μαγειρεύει και ότι ετοίμασε ο ίδιος τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες.

Μετά το γεύμα, ο κ. Διάμεσης, φόρεσε το σκούφο του Άη Βασίλη και έδωσε σε ένα προς ένα παιδιά, δώρα και γλυκίσματα.

Έδωσε όμως στο “Νέο Φως” την εφημερίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και σε όλους τους Αιγυπτιώτες, τις ευχές του για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Στο τέλος, μικροί και μεγάλοι αντάλλαξαν ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος και έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία.

Εκτός από τον κ. Διάμεση, ο οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης, στη γιορτή ήταν παρόν ο Γενικός Πρόξενος κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος με τη σύζυγό του κ. Ελίνα Κυριακοπούλου η οποία είναι σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο, η Σύμβουλος Πρεσβείας κ. Μαρία Κεχρή η οποία ήρθε με τα τρία της παιδιά, ο Ακόλουθος Άμυνας, Πλοίαρχος κ. Παρίσης Κανούτος.

Επίσης ήταν παρών ο κ. Χρήστος Αποστολλόπουλος, Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο, ο κ. Παντελής Γκάσιος, σύμβουλος οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο και η γραμματέας του κ. Διάμεση η κ. Μαρία Χρήστου.

Τα παιδιά συνόδευσε ο Διευθυντής της Αχιλλοπουλείου κ. Γιώργος Ψάνης, οι δασκάλες κ. Κατερίνα Αναγνωστοπούλου κ. Αθανασία Δημοπούλου, κ. Ιωάννα Κατσιφάρα, κ. Ελισάβετ Χαριζοπούλου, η καθηγήτρια των αγγλικών κ. Ναταλία Τραχαντζάκη και η βοηθός στο νηπιαγωγείο κ. Μαρία Πετράκη.

Επίσης, ήταν παρών ο Κοινοτικός Επίτροπος και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου Σχολής κ. Λεωνίδας Φοντριέ.

Αρέσει σε %d bloggers: