Οι λιλιπούτειοι μαθητές της Αχιλλοπουλείου, πρωί πρωί της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου 2018 πήραν τα τριγωνάκια τους φόρεσαν τα κόκκινα άσπρα σκουφάκια τους και βγήκαν για τα κάλαντα.

Πρώτος σταθμός τους η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, που βρίσκεται στην οδό Emad El Din 15. Εκεί τους υποδέχθηκε η Διευθύντρια κ. Ιωάννα Καρδάση και όλοι οι υπάλληλοι.

Εκτός από τα Κάλαντα, οι μαθητές είπαν και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

 

Επόμενος σταθμός τους, το γραφείο του Συντονιστή Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής. Εκεί τους υποδέχθηκε η διοικητική υπάλληλος κ. Αναστασία Δήμου, η οποία τους μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Αναπληρωτή Συντονιστή κ. Τάσου Αναστασίου, ο οποίος βρίσκεται σε συνέδριο.

Έναν όροφο πιο κάτω, βρίσκεται το Προξενείο της Ελλάδας στο Κάιρο. Ο Πρόξενος κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος τοποθέτησε τα δώρα κάτω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και μαζί με όλους τους υπαλλήλους ετοίμασαν το μπουφέ.

Γέλια, τραγούδια, χαρές και δώρα για κορίτσια και αγόρια μονοπώλησαν τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Προξενείο.

Τελευταίος σταθμός για κάλαντα των μικρών μαθητών, το Ελληνική Γηροκομείο. Εκεί τους υποδέχθηκε ο Κοινοτικός Επίτροπος και Προϊστάμενος της Εφορείας του Οίκου Ευγηρίας και Κοινοτικός Επίτροπος κ. Ανδρέας Ρούσσος.Τους μαθητές συνόδευσε ο Διευθυντής της Αχιλλοπουλείου κ. Γιώργος Ψάνης και οι δασκάλες κ. Άννα Αρακαδάκη και κ. Ηλέκτρα Ξένου. Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παραβρέθηκε η κ. Ειρήνη Ζαμπάρογλου.

Αρέσει σε %d bloggers: