Στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων η Αμπέτειος σχολή Καΐρου πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στο Φαραωνικό χωριό. Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή όλων των τάξεων του γυμνασίου και λυκείου.

Εκεί οι μαθητές με την καθοδήγηση των ξεναγών και των καθηγητών είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από την σχολική καθημερινότητα και να κάνουν ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο αποκομίζοντας γνώσεις και εμπειρίες για την αιγυπτιακή γη και τον πολιτισμό της αρχαίας Αιγύπτου.

Μετά την επιβίβαση στο πλοιάριο ‘’Nefertari’’ και την περιήγηση στα νερά του Νείλου οι μαθητές επισκέφτηκαν τα μουσεία, έκαναν βόλτα στο χωριό μαθαίνοντας συγχρόνως για τους τρόπους κατασκευής των πυραμίδων, των πλοίων, τις μεθόδους ταρίχευσης και πολλά άλλα σχετικά με την κουλτούρα, την τέχνη αλλά και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της εποχής εκείνης.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της Αμπετείου κ. Παπαθανασίου, η Σχολή, πιστή στη βιωματική μάθηση βρίσκει πάντα τον τρόπο να κάνει τους μαθητές της να βιώνουν νέες εμπειρίες. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2018.

*To ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο “Νέο Φως” στις 17 Δεκεμβρίου 2018.

Αρέσει σε %d bloggers: