Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, τίμησε τον μοναχό Γέροντα Νικόδημο Αγιοπαυλίτη, με τον «Σταυρό Πρώτης Τάξεως» του Αποστολικού Θρόνου του Ευαγγελιστού Μάρκου γιατί συνέβαλε στην ανέγερση μικρού ναού που τιμάται στο όνομα του Αγ. Αποστόλου Μάρκου, κοντά στην Ι.Μ Αγ. Παύλου, και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας Πέτρου και όσων βρήκαν μαζί του τραγικό θάνατο κατά την πτώση του Σινούκ.

Ο Πατριάρχης στην ομιλία του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι βοήθησαν για να ανεγερθεί ο ναός και ιδιαίτερα στον Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο και τον Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο, για την καθοριστική συμβολή τους, ώστε σήμερα  ο ναός του Ευαγγελιστού Μάρκου να είναι ένα κόσμημα στους πρόποδες του Άθωνα, όπως είπε χαρακτηριστικά, εις μνημόσυνον αιώνιον πάντων των δωρητών και αφιερωτών.

Ο π. Νικόδημος, αποδέχθηκε το παράσημο  βαθύτατα συγκινημένος, εκ μέρους της Αδελφότητος της Ι.Μ Αγ. Παύλου και του Καθηγουμένου αυτής Γέροντος Παρθενίου. ευχαρίστησε δε τον Πατριάρχη για την τιμή να παρευρεθεί ο ίδιος και να τελέσει τα εγκαίνια του Παρεκκλησίου.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, προσέφερε μια ποιμαντική ράβδο προς τον Καθηγούμενο του Ιερού Ησυχαστηρίου Ος. Αρσενίου του Καππαδόκου Χαλκιδικής, Αρχιμ. Θεόκλητο.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, νωρίτερα χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Αναστάσιμου Εσπερινού, στην Ιερά Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιερείς, Πηλουσίου κ. Νήφωνα, Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιο, Αξώμης κ. Δανιήλ και τον Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρο.

Αρέσει σε %d bloggers: