Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστος Καβαλής μιλά για την αποκατάσταση του Ι.Ν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στις 31 Οκτωβρίου 2018, παρουσίασε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β‘ τα έργα που γίνονται στον ναό.

Ειδικότερα ο κ. Καβαλής αναφέρθηκε, στο όραμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και στην καθοριστική συμβολή της Μεγάλης Ευεργέτιδας της Ε.Κ.Κ κ. Αικατερίνης Σοφιανού Μπελεφάντη.

«Ο Μακαριώτατος μας έκανε την εξαιρετική τιμή στην επέτειο των δεκατεσσάρων ετών από την ενθρόνισή του να επισκεφθεί το ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και να δώσει την ευλογία του και τις ευχές του αλλά και τις οδηγίες του για το έργο που γίνεται. Θέλω να πω πως ο Πατριάρχης είναι γνωστός σαν Πατριάρχης της αγάπης, εγώ θα προσθέσω πως είναι και ο Πατριάρχης του οράματος, γιατί έχει όραμα και δεν το λέει μόνο αλλά και το κάνει. Και αυτό το έργο είναι το δικό του όραμα, ορμώμενοι κάναμε και εμείς το δικό μας, βεβαίως με τη συμβολή της Αικατερίνης Σοφιανού Μπελεφάντη, αλλά με την καθοδήγηση του Μακαριωτάτου και εύχομαι πραγματικά αυτό το έργο, όπως αξίζει στο ναό να μείνει για πάρα μα πάρα πολλά χρόνια», είπε ο κ. Καβαλής και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, του απάντησε: «Και εσύ Πρόεδρέ μου θα παραμείνεις στους μεγάλους Προέδρους της ιστορίας».

Αρέσει σε %d bloggers: