Ο Σύλλογος Αμπετείου Σχολής, παρουσία του προέδρου του κ. Μίμη Πιερή, έκοψε την βασιλόπιτά του, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 στο Εντευκτήριο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων.

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή, εκπροσώπησε η Επόπτρια Γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ, η οποία διάβασε το μήνυμά του.

O χαιρετισμός του Χρήστου Καβαλή

Αγαπητέ Πρόεδρε και αγαπητοί φίλοι . Αν και είχα ειδικά μεταφέρει την ημέρα της επιστροφής μου στο Κάιρο – για να παρευρεθώ απόψε μαζί σας – για πρώτη φορά μετά την νέα σύσταση του ΔΣ στην κοπή της πίττας, ένα βαρύ κρυολόγημα με εμπόδισε να έρθω αν και θα το ήθελα πάρα πολύ! Πάντως θα ήθελα να μεταφέρω σε όλους σας τις ευχές της Ε.Κ.Κ για μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία, χαρές και πολλές επιτυχίες σε ότι κάνετε προσωπικά αλλά και σαν ΣΑΣ. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την προσπάθεια σας, σας καταλαβαίνουμε γιατί είμαστε όλοι μας, απόφοιτοι ενός από λίγα ελληνικά σχολεία που έχει τόση ιστορία, και τέτοια βαριά κληρονομιά που οφείλουμε όλοι από την οποία πλευρά βρισκόμαστε να την στηρίξουμε και να την μεταλαμπαδεύσουμε .

Σήμερα τα δεδομένα είναι διαφορετικά αλλά πάντα αισιοδοξώ πως όσο θα υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να μην χαθεί αυτό που δεν έσβησε πότε από την ψυχή μας- δηλαδή η αιγυπτιώτικη παιδεία και κουλτούρα – θα συνεχίσουμε να τιμούμε το σχολείο μας τους δασκάλους μας και τους καθηγητές μας.

Η Ε.Κ.Κ είναι έτοιμη να ακούσει τις ιδέες και τις προτάσεις που θα ενισχύσουν περισσότερο τους σκοπούς του συλλόγου και στα μέτρα του δυνατού να τις στηρίξει .

Κλείνοντας πάλι εύχομαι σε όλες και όλους τα καλύτερα!

Χ. Καβαλής

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκε και ο πατέρας του Γιάνη Βαρουφάκη, Γιώργος, ο οποίος το σχολικό έτος 1942 – 1943 αποφοίτησε από την Αμπέτειο. Τον κ. Γιώργο Βαρουφάκη, βράβευσε ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων και ο πρόεδρός του κ. Κώστας Μιχαηλίδης.

*Οι φωτογραφίες είναι από το προφίλ στο facebook του Συλλόγου Αμπετείου Σχολής.

Αρέσει σε %d bloggers: